Ingrediente
- oua fierte tari(8)
- 1 caserola mica ficatei pasare(pui)
- 1 ceapa mare
- cativa catei usturoi
- condimente(sare, piper,boia iute , eventual condimente pentru pui)
- maioneza(1 lingura mare)
- smantana sau iaurt
- verdeata(de preferat patrunjel)
- putin ulei(eu am folosit de masline)
- muratura, castraveti murati
Mod de preparare
Ouale se fierb tari, se lasa sa se raceasca in apa rece, se curata de coaja si se taie in jumatate, se scoate galbenusul din fiecare ou.
Ceapa tocata fin impreuna cu usturoiul pisat se caleste in putin ulei(eu am folosit de masline) si se adauga ficateii, sare, piper boiaua de ardei(daca doriti puteti pune si condimente pentru pui, nu exagerati cu condimentele e mai bun sa-si pastreze gustul de baza), eventual putina apa, se mesteca din cand in cand cu o lingura de lemn si se lasa sa se innabuse ficateii sub capac la foc mic cateva minute.
Cand ficateii sunt gata se amesteca intr-un castron galbenusurile cu patrunjel tocat marunt,ficateii tocati,si sucul de ceapa de la ficatei, bine de tot cu o lingura de lemn pana obtinem o pasta.Se gusta eventual daca mai doriti condimente dupa gust.
Cu o lingura se umple din aceasta compozitie ouale , se freaca o lingura de maioneza cu putina smantana(sa nu fie gretoasa) si se toarna deasupra oualor, se presara cu patrunjel tocat fin.
Se servesc reci impreuna cu un castravecior murat.
Din compozitia ramasa se unge o felie de paine sau un biscuite(dupa cum va lasa kilogramele).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|