Oua umplute ca la mama acasa

Postat de rivka in Aperitive / Garnituri
1 Sep 2009 | 15457 vizualizari
Oua umplute ca la mama acasa

Va prezint cu drag o reteta care o cunoastem toti din copilarie, nelipsitele de pe masa de sambata : ouale umplute cu ficatei. Va voi prezenta varianta care aparea la noi pe masa, fara fite, simple si cuminti, desigur se pot orna dupa cum va duce fantezia, dupa preferinte si dupa sezon.

Ingrediente

  • oua fierte tari(8)
  • 1 caserola mica ficatei pasare(pui)
  • 1 ceapa mare
  • cativa catei usturoi
  • condimente(sare, piper,boia iute , eventual condimente pentru pui)
  • maioneza(1 lingura mare)
  • smantana sau iaurt
  • verdeata(de preferat patrunjel)
  • putin ulei(eu am folosit de masline)
  • muratura, castraveti murati

Mod de preparare

Ouale se fierb tari, se lasa sa se raceasca in apa rece, se curata de coaja si se taie in jumatate, se scoate galbenusul din fiecare ou.

Ceapa tocata fin impreuna cu usturoiul pisat se caleste in putin ulei(eu am folosit de masline) si se adauga ficateii, sare, piper boiaua de ardei(daca doriti puteti pune si condimente pentru pui, nu exagerati cu condimentele e mai bun sa-si pastreze gustul de baza), eventual putina apa, se mesteca din cand in cand cu o lingura de lemn si se lasa sa se innabuse ficateii sub capac la foc mic cateva minute.

Cand ficateii sunt gata se amesteca intr-un castron galbenusurile cu patrunjel tocat marunt,ficateii tocati,si sucul de ceapa de la ficatei, bine de tot cu o lingura de lemn pana obtinem o pasta.Se gusta eventual daca mai doriti condimente dupa gust.

Cu o lingura se umple din aceasta compozitie ouale , se freaca o lingura de maioneza cu putina smantana(sa nu fie gretoasa) si se toarna deasupra oualor, se presara cu patrunjel tocat fin.

Se servesc reci impreuna cu un castravecior murat.

Din compozitia ramasa se unge o felie de paine sau un biscuite(dupa cum va lasa kilogramele).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pogacele cu cascaval si sunca

Postat de Corina33

Pogacele cu cascaval si sunca

Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un  bol. Laptele incalzit se amesteca cu zaharul si untul pana se topesc, apoi se toarna incet peste oua si se amesteca bine. Se toarna...

Citeste continuarea

Chec aperitiv cu pui

Postat de gurita_ta2005

Chec aperitiv cu pui

Pieptul de pui se clateste bine cu apa rece si se taie bucati potrivite si se pun in robotul de bucatarie. Intr-un castron batem ouale,adaugam si pieptul de pui pasat,condimentele si amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2009, 18:14
Ce pofta mi s-a facut!
la 17.09.2009, 12:45
eu le servest asezate invers pe farfurie si pe deasupra cu un sos de smantana si patrunjel si un praf de sare
la 30.11.2009, 17:55
se poate face si cu pate de ficat in loc de ficateisi eu nu pun usturoi

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking