Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cepe verzi
- 1 usturoi verde
- 1 ardei rosu
- 250 g orez cu bob lung
- 250 creveti decorticati
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita sofran
- 1 lingurita chilli
- 800 ml supa de mazare
- 400 g mazare congelata
- patrunjle proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare
Punem mazarea la fiert in 800 ml apa cu sare.
Calim ceapa si usturoiul tocate marunt, pana cand se inmoaie, dupa care adaugam ardeiul taiat felii, lasam 5 minute la foc mic, dupa care adaugam orezul spalat in cateva ape, boia si chilli.
Dizolvam sofranul in 250 ml zeama in care a fiert mazarea, dupa care o punem peste orez, se lasa 1 minut dupa care se adauga si restul de supa si se lasa la foc potrivit.
Cand bobul de orez este fiert si patruns bine, se adauga crevetii, pe care i-am decongelat cu 2-3 minute inainte si i-am spalat in apa rece, mazrea scursa si patrunjelul tocat fin.
Se mai lasa pe foc cca 5 minute, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde orezul ( daca este nevoie se mai pune putina apa)
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Se serveste cu lamaie.
Pofta buna!!!!
P.s. Am primit betisoarele astea frumoase, de care mi-e tare drag si multe multe condimente de la prietena mea Adina . Multumesc inca o data draga mea :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu creveti si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|