Paine a la Suby (2) (coapta in cuptor)

Postat de merion35 in Piine
8 Oct 2012 | 5507 vizualizari
Paine a la Suby (2) (coapta in cuptor)

Pentru cine are aparat de copt paine ,framantarea este putin mai usoara iar pentru cine nu are am enumerat cativa pasii separat.

Ingrediente

  • 450 ml apa calduta,
  • 6 linguri ulei,
  • 2 lingurite sare ,
  • 150 gr faina de cozonac(000),
  • 650 gr faina simpla(480 sau 650),
  • 2 linguri de fulgi de cartofi (nu este obligatoriu)
  • 2 lingurite de zahar
  • 40 gr drojdie proaspata.

Mod de preparare

Se pun in galetica 450 ml apa calduta, 6 linguri ulei ,2 lingurite sare ,150 gr faina de cozonac(000), 650 gr faina simpla(480 sau 650), 2 linguri de fulgi de cartofi, 2 lingurite de zahar si 40 gr drojdie proaspata. Se pune galetica in aparat se programeaza pe programul 6 (framantare). Cand programul este pe terminate (cand mai sunt 20 min si aluatul a crescut pana la gemulet) se opreste aparatul si se rastoarna aluatul pe o tava presarata cu faina. Aluatul se framanta usor pana ii putem da forma dorita (rotunda, ovala) si il punem in forma (tava) tapetata la fund cu hartie de copt. Dupa ce am pus aluatul in forma(tava), ii crestam liniute cu ajutorul unei lame si il umezim  putin cu apa calduta deasupra si lateral, dupa preferinta, presaram seminte (susan,de dovleac….) apoi acoperim forma cu un prosop de bucatarie si il punem intr un loc ferit de curent  pana ajunge la marimea dubla. Se coace in cuptor preincalzit la 210 C timp de 10 minute, apoi tragem jos temperatura la 180 C si mai coacem inca 40 minute. Cand painea este coapta se scoate pe un gratar se umezeste putin cu apa calduta deasupra si lateral (atentie frige)si se lasa la racit, neacoperit.

Pentru cine nu are aparat de copt paine, aceeasi cantitate o framanta intr-un castronas apoi, pe o tava presarata cu faina, pana ce in aluat apar bule de aer. Aluatul bine framantat se pune acoperit cu un prosop de bucatarie intr un loc ferit de curent pana ce ridica prosopul apoi procedam la fel ca si mai sus, adica ii dam forma si punem din nou la dospit pana se dubleaza si......

Painea obtinuta are aprocsimativ 1200 gr.BAFTA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine a la Suby (2) (coapta in cuptor)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "

Postat de Ksenya

Placinta  bunicii cu branza ,marar si ceapa verde "

Plamadeala o adaugam la faina cu sarea   si oul ,framantam un aluat adaugand  cate putin din laptele cald pana obtinem un aluat elastic,il acoperim si-l dam la cald penru a creste.Intre...

Citeste continuarea

Turte la tigaie

Postat de MotanLaOale

Turte la tigaie

Este aluat de paine si se face ca la reteta mea "Paine de casa". Dupa ce creste aluatul se imparte in 4 parti si se fac bile. Se unge blatul cu ulei si se intinde prima bila cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2012, 22:49
la 08.10.2012, 23:19
Foarte buna
la 08.10.2012, 23:42
buna rau
la 09.10.2012, 06:22
Ce bine arata!
la 09.10.2012, 06:50
Super!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking