Paine cu crenvursti si mozzarella
Postat de madi_marin
Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se...
Citeste continuarea
Ingrediente
Mod de preparareIn vasul de framantat cernem faina. Facem o gropita in mijloc si punem drojdia uscata. Deasupra presaram zaharul, pe margine sarea. Amestecam galbenusurile cu iaurtul, iar albusurile le batem spuma. Turnam iaurtul cu galbenus peste faina. Incalzim usor laptele si topim untul in el( taiat bucati). Incepem sa framantam turnand usor si laptele. Cand obtinem un aluat suficient de vartos adaugam si albusurile batute spuma. Framantam pana obtinem un aluat frumos de paine. Lasam coca la crescut pana isi dubleaza volumul. Ungem mainile cu ulei cand aluatul a crescut si il impartim in doua. Ne ies doua paini in doua tavi de cozonac mari.( Cine are tavi mai micute face patru painici) Intindem foaia de copt( taiata perfect pentru tava) si punem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara. Rulam ca pe cozonac si asezam cu totul in tava la crescut. Cand a ajuns in marginea tavii, ungem painea cu galbenus si o coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 de minute. Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
Postat de madi_marin
Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se...
Citeste continuareaPostat de mihaelar63
Eu am framantat si dospit aluatul cu ajutorul masinii de paine. Pentru o buna organizare cantariti/ pregatiti intai ingredientele. Cantariti faina, masurati si incalziti...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|