Paine cu drojdie naturala

Postat de kisskmy in Piine
9 Dec 2011 | 6472 vizualizari
Paine cu drojdie naturala

Este prima mea paine cu drojdie naturala. Si pentru ca a iesit un succes total, vreau sa o dedic Danielei, cea care m-a incurajat sa imi fac drojdia naturala de la 0 si a avut rabdare cu mine raspunzadu-mi la toate mesajele. Ii multumesc pe aceasta cale. Reteta originala nu putea fi luata decat tot de pe blogul ei si este aceasta : http://vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com/2011/09/painea-cea-mai-simpla-cu-drojdie.html . Doar ca din lipsa de timp si din nerabdare am sarit peste cativa pasi, motiv pentru care nu ma asteptam sa iasa bine si nici nu am facut poze decat la final...la painea coapta.

Ingrediente

  • 150 g drojdie naturala
  • 300 g apa
  • 450 g faina
  • 10 g sare ( eu am pus o lingurita)

Mod de preparare

Am amestecat drojdia cu apa, am incorporat faina ( fara a framanta, doar incorporata cat se poate) si am lasat 30 de minute sa se odihneasca. Apoi am adaugat sarea si am framantat pana aluatul a devenit elastic. Am pus aluatul intr-un vas de plastic uns cu ulei si ...l-am lasat la dospit....vreo 6 ore.

Intre timp i-am facut 3 impachetari, prima fiind la 45 de minute, urmatoarea cam dupa 4 ore si 30 min, iar ultima impachetare dupa inca aproximativ 30 minute. Dupa cum puteti vedea, am fost foarte "dezordonata" la impachetat , dar se pare ca aluatul m-a iertat :D . Am mai lasat aluatul cam 20-30 minute sa se odihneasca apoi l-am pus direct in tava cu hartie de copt. Am bagat tava intr-o punga si am mai asteptat cam 1 ora-1 ora si 20 minute maxim. Atat am mai putut rabda. Vroiam sa vad cum iese si asta..cat mai repede .

Asa ca...am incins cuptorul la 250 grade ( atat e maxim la cuptorul meu ), am pus o cana cu apa in partea de jos si cand a ajuns la temperatura setata am bagat painea. Si am "pazit-o " bine :D sa vad ce face :D . Dupa 10-12 minute, am redus temperatura la 220 de grade. Noroc ca mai aveam pe foc o oala in care fierbea carnea de curcan pentru racituri, pe care a trebuit sa le pregatesc si am lasat painea sa se coaca in liniste, vreme de... fix 25 minute. Am ciocanit-o pe spate.... suna a gol. Bingoooo ..painea e gata. Am mai lasat-o cateva minute in cuptorul cu usa intredeschisa apoi am scos-o pe un gratar, invelita intr-un prosop.

Dar nu inainte de a taia o feliuta...da da..asa fierbinte...ca taaree mult am mai salivat pe langa ligheanul cu aluat :)))) Ca sa nu mai zic ca ...pauza de peste 4 ore, timp in care n-am avut timp sa ma ocup de aluat s-a datorat unor treburi prin oras care m-au tinut departe de bucatarie. Ca altfel cred ca o coceam si inainte de vreme :))) dar se pare ca a meritat asteptarea.

A iesit o paine buuunaaa, cu miez moale si coaja crocanta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu drojdie naturala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paine MARGARETA

Postat de nilgun

Paine MARGARETA

Intr-un castron punem drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta. Amestecam energic si lasam deoparte vreo 10 minute. Intr-un castron punem  faina . Se toarna peste faina amestecul de...

Citeste continuarea

Paine cu mozzarella si cartofi

Postat de rocsi_1612

Paine cu mozzarella si cartofi

Curatati cartofii si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, ii scurgeti bine de apa, ii pasati ca pentru piure, ii acoperiti si ii lasati sa se raceasca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2011, 10:57
bine ai venit!! frumoasa painica preparata de tine
la 10.12.2011, 11:45
ce bine arata
la 10.12.2011, 12:51
painica ta arat f bine si cred ca e f buna!
as avea niste intrebari, totusi: drojdie naturala, este drojdia propriu zisa, din magazin? nu ai specificat nimic in acest sens...si despre impachetari....???cum le-ai facut? si cum ai ciocanit painea la spate, ai scos-o din tava si apoi ai pus-o la loc? ...poate revii cu niste lamuriri...k?
la 10.12.2011, 12:52
P.S. am uitat sa-ti urez " bun venit!" in echipa noastra
la 10.12.2011, 14:44
arata bine

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking