Paine cu iaurt , cartofi si chimen bio

Postat de mihaelar63 in Piine
30 Ian 2010 | 4612 vizualizari
Paine cu iaurt , cartofi si chimen bio

daca imi place vre-un condiment in mod deosebit , acela e chimenul asa ca i-am facut loc in paine . drojdia o cumpar dar faina , cartofii si chimenul le am de la tara de la socrela ,cred c-or fi bio !

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 4 cartofi mici
  • 100 gr chimen
  • 200 gr iaurt
  • 2 lingurite sare de mare
  • 1 lingurita zahar
  • 25 gr drojdie
  • 2 linguri ulei
  • apa cat cuprinde

Mod de preparare

  1. cartofii se spala si se fierb in coaja , se curata si se razuiesc pe razatoarea mare .
  2. faina se pune intr-un vas mare .se face o adincitura si se pune in mijloc o maia formata din drojdie , sare , zahar si putina apa calduta amestecata cu faina .
  3. se lasa sa creasca  15 min .se pun cartofii razuiti . se incepe framantatul cu iaurtul amestecat cu apa calduta , se framanta aluatul pana se desprinde de pe maini . se lasa la dospit o ora .
  4. se pune chimenul si se mai framanta putin dupa care se pun in doua forme teflonate , se ung cu putin ulei si se mai presara chimen .
  5. se coace la cuptor la 180grade C .
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt , cartofi si chimen bio" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine de secara

Postat de Ksenya

Paine de secara

Maiaua- starter o amestecam cu apa ,apoi treptat adaugam faina  acoperim cu un prosop si lasam la temperatura camerei 12 ore. Eu am activat-o seara, pana a 2-a zi. Atentie! Recipientul...

Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de cristinutanicolita

Chifle umplute

Faina se cerne si se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa calduta treptat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la loc caldut pana isi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2010, 21:20
Excelent arata ador painea cu cartofi, e pufoasa si buna
la 31.01.2010, 21:36
asa este ,o mananci fara nimic altceva
la 01.02.2010, 00:29
Mmm, o sa incerc si eu la masina de paine, mie mi-e lene sa framant daca tot am masina , dar o fac fara chimen, pun eu altceva...nu-mi place deloc chimenul
la 23.07.2013, 23:13
super

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking