Paine cu seminte

Postat de leoflori in Piine
3 Iun 2009 | 7765 vizualizari
Paine cu seminte

Painica de casa cu 3 feluri de seminte.

Ingrediente

  • Reteta pt. o paine de 750 gr. :
  • ulei 2 lingurite
  • apa 290 ml.
  • sare 1 1/2 lingurita
  • zahar 2 Linguri
  • faina alba 200 gr.
  • faina integrala 300 gr.
  • drojdie uscata 1 lingurita
  • seminte floarea soarelui 2 Linguri
  • seminte in 2 Linguri
  • seminte susan 1 Lingura.

Mod de preparare

Am framantat in MP, apoi am scos aluatul si l-am pus la crescut in castron, la cald 1 ora pana si-a dublat volumul.

L-am pus in tava de chec si l-am lasat iar la crescut 40 minute.

Apoi am udat mana cu apa calduta, am uns usor painica si am presarat semintele si macul.
Am copt 30 minute la foc mediu.

Este pufoasa si gustoasa.

Cantitatile trebuie respectate intocmai. Doar la seminte se pot schimba.Fiecare dupa gust. Dar sa nu fie cantitate prea mare de seminte, ca va ingreuna cresterea. A 2-a zi este si mai buna, se taie felia frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Postat de katty

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda...

Citeste continuarea

Hummus de fasole

Postat de katty

Hummus de fasole

Daca nu aveti fasole gata fiarta, spalati fasolea, o puneti la inmuiat in apa rece cateva ore, apoi o puneti la fiert intr-o oala sub presiune. Scurgeti fasolea si o lasati sa se raceasca. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2009, 10:48
bine ai venit in rindurile bucatarasilor. premiu: ai un loc in catalogul blogosferei culinare: http://www.bucataras.ro/bloguri/?key=l

la 03.06.2009, 22:20
va multumesc de asa primire calduroasa!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking