Paine de casa

Postat de RuxyRux in Piine
6 Sep 2011 | 5068 vizualizari
Paine de casa

By Ruxy

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 600 ml lapte( pentru post inlocuiti cu apa e la fel de delicioasa)
  • 20 gr sare
  • 1 lingura de zahar
  • 8 linguri de ulei masline
  • 2 pliculete de drojdie uscata
  • 3 linguri de lapte si un galbenus pentru uns
  • puteti pune susan, mac sau seminte deasupra daca doriti

Mod de preparare

Cernem faina in vasul de framantat, adaugam sarea pe margini, zaharul si drojdia in mijloc si apoi incepe sa framantam adaugan laptele ( sau apa) apoi la sfarsit uleiul. Lasam o ora la crescut la loc cald.

Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul il mai framantam doua minute si-l impartim in doua. Formam doua suluri pe care le punem in tavile de copt( cele de cozonac).

Lasam pana cresc din nou pana in marginea tavilor , ungem cu laptele batut cu galbenus si coacem 35-40 de minute la 200 grade.

Taiem numai dupa ce painea s-a racit complet...iar daca poftim de nu mai putem la mirosul divin din casa rupem cu mana un coltisor...pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Postat de Constelatialeu

Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata

Iata cum se prepara aceasta Reteta usor de facut: Bagheta de paine crocanta si proaspata Am folosit robotul sa mearga treaba mai repede, desi imi place foarte mult sa simt aluaturile la mana...

Citeste continuarea

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Postat de katty

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2011, 16:35
foarte frumoasa si buna
la 06.09.2011, 16:38
Mersi tare mult Luk
la 06.09.2011, 16:43
foarte frumoasa a iesit
la 06.09.2011, 16:45
Mersi Ed
la 06.09.2011, 16:52
place

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking