Paine de casa cu seminte si crenvusti

Postat de MIUTA in Piine
27 Feb 2011 | 5294 vizualizari
Paine de casa cu seminte si crenvusti

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 cuburi drojdie
  • ulei de masline
  • seminte de in,mac si floarea soarelui
  • 6 bucati crenvusti de pui
  • sare,zahar
  • 1 ou

Mod de preparare

Se face la inceput o maia din drojdie,o lingura de zahar,apa si putina faina.Se lasa la dospit 15 minute.Cand maiaua a dospit se adauga restul de faina,putina sare si se framanta cu apa calduta.La sfarsit se adauga cca 100 ml ulei de masline.Se lasa la dospit cam 30 minute.Se aseaza in tava si se mai lasa 15 minute la dospit.Inainte de a se pune la cuptor se unge cu ou si deasupra se pun seminte dupa preferinta.Eu am facut doua paini.In una am pus si crenvusti si in interior si deasupra.Painea se da la cuptor cam 50 minute la foc potrivit spre mic.Cand se scoate din cuptor se stropeste bine cu apa si se acopera cu un prosop de bucatarie curat.Astfel coaja o sa fie moale.E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu seminte si crenvusti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit

Postat de momo121

Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit

   Iata cum se prepara Paine de casa, reteta excelenta pentru un gust desavarsit  Intr-un bol incapator punem 600 ml apa calduta (punem deoparte 100 ml in caz ca avem...

Citeste continuarea

Painici umplute

Postat de mirela0911

Painici umplute

Se pregateste mai intai maiaua. Intr-o craticioara, se pun 150 ml lapte caldut, se adauga zaharul, 1 lg plina cu faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa sa se activeze....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2011, 09:42
ce superb
la 27.02.2011, 09:51
ce nebunie
la 27.02.2011, 10:18
2/1 , nu ???
Si-ai decorat-o si cu rochita miresei ...
la 27.02.2011, 10:25
frumoasa!
la 27.02.2011, 10:44
frumoasa bravo

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking