Paine de casa neframantata

Postat de Sidy in Piine
3 Oct 2012 | 17588 vizualizari
Paine de casa neframantata

O paine de casa simplu de facut dar....aveti nevoie de muuuuuuuuulta rabdare.Se face in aproximativ 22 de ore, adica de azi pina maine....Dar nu aveti nevoie de masina de facut paine si nici de framantat. Daca respectati instructiunile si cantitatile, veti avea mereu pe masa o paine cu coaja crocanta, aromata si gustoasa ca la mama acasa. Reteta este a domnului Daniel Drugea , din Canada ,caruia ii multumesc foarte mult.

Ingrediente

aluat

  • 1 kg faina alba
  • 7 g drojdie uscata Dr Oetker
  • 2 lingurite sare
  • 550 ml apa calduta
  • seminte( optional)

pentru dospit si copt

  • un vas termorezistent cu capac
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 foaie hartie de copt
  • folie de aluminiu
  • un bol

Mod de preparare

Intr-un bol mai mare amestecam toate ingredientele uscate: faina cu drojdia si sarea.Daca doriti sa puneti seminte ,acum le veti adauga si pe ele.

Adaugam apa si amestecam cu o lingura de lemn sau o spatula pina se incorporeaza toata apa.

Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam aluatul la dospit, la temperatura camerei 20 de ore, adica pina a doua zi.

Rabdare sa aveti ca nu veti regreta.

Chiar daca veti vedea ca incepe sa dospeasca mai repede, nu va speriati si nu ridicati folia...lasati aluatul sa dospeasca 20 de ore.

A doua zi dupa ce au trecut cele 20 de ore si aluatul are basici cu aer, la suprafata, pregatim cele necesare pentru coptul painii.

Pregatim un vas termorezistent cu capac - eu mi-am luat vasul Pyroflam, si il ungem cu ulei. Punem in vas o hartie de copt si facem un locsor in care vom pune painea sa se coaca.

Pe o suprafata plana presaram faina si rasturnam aluatul de paine.Il presaram si pe el cu faina.Intindem aluatul cu mana , lateral si apoi il indoim in doua cum se vede in poza:

Adica indoim partea stanga , apoi partea dreapta o indoim( o pliem).

Intindem acum aluatul in sus si in jos doar cu mana.

Pliem partea de sus peste cea de jos, apoi cea de jos peste cea de sus si dam o farma aluatului.

Asezam aluatul in vasul Pyroflam, punem capacul si mai lasam la dospit o ora jumatate.Dupa o ora si 10 minute preincalzim aragazul la 180 de grade.Dupa ce trec cele 20 de minute dam vasul la cuptor acoperit si coacem o ora , o ora si 10 minute pina cand painea este coapta.

Scoatem apoi capacul sa se rumeneasca painea frumos, o ungem cu putina ala si o mai lasam la cuptor 10-15 minute asa fara capac.Cred ca trebuia sa dau focul putin mai tare sa se rumeneasca si mai mult deasupra.

Cand e gata o scoatem din vas pe un gratar si o lasam sa se racoreasca cam 40 de minute, apoi o putem taia.Se vede si partea de desupt a paini cat de frumos e rumenita.

Dupa ce s-a racorit o puteti felia.

Obtineti o paine densa si satioasa cu o crusta crocanta .Pacat ca nu pot sa va redau si mirosul din casa de pine proaspata coapta in cuptor.....

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa neframantata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle cu iaurt si susan

Postat de rocsi_1612

Chifle cu iaurt si susan

Drojdia o amestecam cu zaharul si o lasam 10 minute la odihnit. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, uleiul si drojdia, apoi iaurtul, care trebuie sa fie la temperatura camerei,...

Citeste continuarea

Paine ca la tara

Postat de Lia1

Paine ca la tara

Cernem faina intr-un vas (fiindca era de la tara). Eu am cernut-o chiar pe ziar cum se face la tara :D. Drojdia o frecam cu zaharul intr-un castronel pana se lichefiaza si adaugam apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2012, 07:59
Ce pufoasa e
la 03.10.2012, 08:01
Ce frumos a iesit!!!
la 03.10.2012, 08:19
Ce miresme!
la 03.10.2012, 08:46
minunata
la 03.10.2012, 09:13
ce faina e

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking