Paine din faina integrala de grau si faina de soia

Postat de silvi0ara in Piine
25 Mar 2011 | 13650 vizualizari
Paine din faina integrala de grau si faina de soia

Ingrediente

  • 250g faina integrala de grau
  • 250g faina de soia
  • 1 plic drojdie uscata
  • ½ lingurita cu sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar(optional)
  • 1 lingura seminte de in

 

Mod de preparare

Intr-un lighenus se pun cele doua feluri de faina, drojdia, zaharul, sarea,semintele de in  si se amesteca usor, apoi se face loc la mijloc, se adauga uleiul si apa calduta. Se framanta un aluat nu foarte cosistent circa 20 de minute. Se acopera cu un servet curat si se lasa la crescut 1 ora. Aluatul trebuie sa stea la cald si ferit de curent rece.

Dupa ce a crescut se inparte aluatul in formele pe care le doriti.Eu am facut o paine in forma de guguluf. Se pune aluatul in forma ,se mai lasa la crescut 15 minute. Se baga in cuptorul preicins la 200 g C pentru 15 minute, apoi se reduce focul la 180 g C si se mai lasa 25 de minute. Este foarte buna si sanatoasa,mai ales ca faina de soia inlocuieste cu succes faina alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine din faina integrala de grau si faina de soia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cozonac cu unt sarat si ceapa verde

Postat de mirela0911

Cozonac cu unt sarat si ceapa verde

Se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia. Se amestea bine si se lasa la activat timp de 10 minute. In bolul mixerului se pune faina cernuta, sarea si oul...

Citeste continuarea

Covrigi de casa

Postat de MotanLaOale

Covrigi de casa

Se pune faina intr-un castron facand un spatiu pe mijloc. Se pune drojdia cu zaharul, sarea si laptele caldut intr-un vas si se lasa 10 minute. Peste faina se adauga maiaua formatasi uleiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2011, 14:46
bunaaaa
la 25.03.2011, 15:02
ce bine arata vreau si eu forma
la 25.03.2011, 15:18
frumoasa si crescuta bine
la 25.03.2011, 15:19
ce frumoasa
la 25.03.2011, 15:28
kamy,nu plange,ca ti-o imprumut cu placere.

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking