Paine fara framantare

Postat de kamy in Piine
29 Ian 2012 | 7898 vizualizari
Paine fara framantare

Am dat peste reteta asta si tare ma bucur ,deoarece am scapat de ceea ce nu-mi placea deloc,atunci cand faceam paine in casa....de framantat.Painea este foarte gustoasa,coaja goasa,miezul putin umed si dens.O bunatate.Reteta am luat-o de aici http://paine-fermecata.wifeo.com/paine-fara-framantare.php

Ingrediente

  • 750 gr.faina pt paine 650,550
  • 2 lg.drojie uscata
  • 2 lg. sare
  • 600 ml.apa calda(dar nu fierbinte)

Mod de preparare

 Intr-un castron de plastic punem faina,drojdia,sarea si adaugam apa,dupa care amestecam pana se omogenizeaza,cu mixerul,la care am pus paletele spirala.

Acoperim castronul cu folie pvc si lasam la loc cald 1.5-2 ore(depinde cat e de cald).

Incingem cuptorul la 240-250 ^C.  Introducem in cuptor,vasul in care vrem sa coacem painea,care trebuie sa aibe neaparat capacul potrivit.Cand s-a incins cuptorul,scoatem vasul cu grija si turnam aluatul dospit(la mine si-a mait cam de 2 ori si ceva volumul).Punem capacul si bagam la cuptor pt.30-45 min(timpul depinde de cuptorul fiecaruia)dupa care,luam capacul ,micim focul si mai lasam 10-15 min.

Painea e gata daca atunci cand o batem la baza,suna a gol.Daca nu,se poate lasa ceva timp pe gratarul cuptorului.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine fara framantare

Postat de Dya

Paine fara framantare

Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu cele 3 lingurite cu zahar pana se lichifiaza, adaugam 100 ml de apa calduta si o lasam la dospit 10-15 minte aproximativ. Intre timp cernem faina si...

Citeste continuarea

Pâine fără frământare

Postat de diaconta

Pâine fără frământare

Faina am cernut-o si am amestecat-o cu sarea Drojdia  am lichefiat-o cu zaharul,am pus cam 100 ml de apa calduţă,am lasat 10 minute si am pus si uleiul. In mijlocul fainii am facut o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2012, 18:10
reteta zilei,tare harnice ati mai fost
la 29.01.2012, 18:15
la 29.01.2012, 18:40
cat de minunata e
la 29.01.2012, 18:42
la 29.01.2012, 18:46
hahaha.....iaca si Kami a facut paine fara framantare.

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking