Paine foarte pufoasa cu ulei de masline si iaurt

Postat de alinutzika in Piine
2 Aug 2011 | 5935 vizualizari
Paine foarte pufoasa cu ulei de masline si iaurt

Este cea mai buna paine pe care am facut-o pana acum si credeti-ma, am incercat multe retete. A crescut incat nu a mai incaput in masina de paine....:)))

Ingrediente

  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml lapte caldut
  • 3 linguri iaurt (eu am pus de casa)
  • drojdie-25 g (proaspata am pus eu)
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 600 g faina alba
  • 1 lingura tarate grau

Mod de preparare

Am pus toate ingredientele in ordinea scrisa in masina de paine, am setat programul de baza, greutate de 1000g si rumenire maxima si am pornit aparatul.

Daca nu aveti masina de facut paine, veti framanta cu mana aluatul si-l veti lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi il veti coace in cuptor, la foc mediu, aproximativ o ora.

Cand a fost aproape gata, am uns-o cu galbenus de ou, cu grija, ca sa nu se lase painea si am presarat susan.

Delicioasa!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine foarte pufoasa cu ulei de masline si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București

Retete similare

Paine impletita

Postat de tarasmariana

Paine impletita

Punem apa calduta,drojdia, 1 lingura de zahar intr-un bol si amestecam. Invelim maiaua si o punem la un loc calduros pana isi dubleaza volumul. In alt vas punem faina cernuta, maiaua sarea,...

Citeste continuarea

Placinte Pachetel

Postat de auragiuverdea1990

Placinte Pachetel

   Pentru aluat, am pregatit maiaua, am amestecat drojdia proaspata cu zaharul, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat-o la loc cald pentru circa 15 min. Intre timp am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2011, 16:19
arata bine cred ca e super buna si eu vreau sa-mi iau masina cred ca merita din plin
la 02.08.2011, 16:19
ce bine arata
la 02.08.2011, 16:31
la 02.08.2011, 16:42
Aziz, sufletista..va multumesc,,,
la 02.08.2011, 16:45
Lacrimioara, sa stii ca merita din plin. Eu de 2 luni nu am mai cumparat paine. O am proaspata tot timpul, cand vreau, cum vreau si cata vreau...
Plus ca toate aluaturile cu dospeala mi le fac in ea si scap de framantat..
Si sa stii ca faci si ceva economie la bani, pe langa celelalte beneficii..)

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking