Paine impletita

Postat de marianascarlat in Piine
5 Mar 2013 | 3338 vizualizari
Paine impletita

Dupa mine,cea mai minunata inventie in materie de "electrocasnice" este masina de facut paine. N-o sa ma credeti ca am stat cu ea in bucatarie o jumatate de an fara sa o folosesc. Am primit-o de la fica mea, dar nu avea si un manual de utilizare si pentru ca o aveam doar in pastrare n-am indraznit sa umblu la ea, sa nu o strc. Pana intr-o zi cand l-am luat la intrebari pe domnul Google sa-mi spuna el cum s-o folosesc? De atunci n-o mai iert!

Ingrediente

  • 250 g iaurt (eu am avut kefir)
  • 50 ml apa plus o lingura (eu am pus lapte)
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie granulata
  • 1 ou pentru uns
  • susan

Mod de preparare

Pentru ca am folosit  masina de facut paine, am pus ingredientele in cuva masinii in ordinea de mai sus.

Dar se poate  framanta painea  si cu mana. Se  amesteca ingredientele uscate apoi pe cele lichide si apoi se  combina. Rezulta un  aluat bun de modelat( nu foarte mult) si se  lasa la crescut pentru 2 ore( la masina creste mai usor).

Dupa ce masina a terminat programul de framantat si dospit, am scos aluatul din vas, am format trei suluri pe care le-am impletit si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt apoi am lasat din nou la crescut pana painica si-a dublat volumul. Am uns cu ou batut , am presarat susan  si am dat la cuptor pentru 25 de minute la foc potrivit.

Pacat ca pana am pregatit eu aluatul, afara deja se intunecase, iar pozele nu au iesit prea stralucite cu telefonul meu si cu lumina becurilor!

E foarte gustoasa! Nu m-am putut abtine si am si rupt un colt pe care l-am mancat cu o cana cu lapte!

Si mai vreau sa slabesc?

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine impletita in trei corzi

Postat de RODIMUR

Paine impletita in trei corzi

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară...

Citeste continuarea

Impletituri cu mix de seminte

Postat de mirela0911

Impletituri cu mix de seminte

Intr-un bol se cerne faina si se pune sarea intr-o margine. Se incalzesc usor 150 ml lapte impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga faina si drojdia zdrobita, amestecandu-se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2013, 12:09
Ce buna si frumoasa ti-a iesit!
la 05.03.2013, 12:43
buna painica
la 05.03.2013, 13:14
Buni, putea sa fie si mai frumoasa, dar eu nu prea am rabdare la bibilit. Multumesc!
la 05.03.2013, 13:16
Multumesc Diana! Asa banuiesc ca te chiama, Diaconta!
la 05.03.2013, 15:37
) tare introducerea )
buna si painica!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking