Paine impletita a la Mala cu cartofi si ulei de masline

Postat de babi5 in Piine
30 Iul 2013 | 4459 vizualizari
Paine impletita a la Mala cu cartofi si ulei de masline

Pentru ca este cald si painea se acreste destul de repede, ca sa stea mai moale si mai mult timp, am adaugat la ea citiva cartofi si un picut de ulei de masline. Este painea noastra cea de toate zilele buna, bunuta...si multumim lui Dumnezeu ca ne-o daruieste pe mesele noastre in fiecare zi asa cum este

Ingrediente

  • 750 gr faina
  • 1 cubulet drojdie de bere proaspata
  • 3 cartofi
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Am pus faina cernuta intr-un castron mai maricel, am facut un cuib in ea, am pus sarea si un picut de zahar, apa  calduta si drojdia si am facut o maia. Am lasat-o sa creasca un picut, apoi cartofii fierti in coaja, i-am curatat, i-am dat prin razatoarea marunta (sau pur si simplu ii faceti piure), i-am pus in maia, am adaugat si uleiul de masline (nu tot, am lasat pentru uns tava si painea deasupra ) si am framintat bine adaugind apa calduta atit cit este nevoie, sa iasa aluatul un picut mai virtos. Cand se desprinde aluatul bine de pe mina se zice ca este bine framintat. Lasam la crescut, apoi l-am  impartit in patru parti egale, am facut rulouri de marimea tavii si le-am impletit. Am uns tava, am asezat painea in tava si am mai lasat 15 minute la crescut. Am uns-o cu uleiul ramas si am dat-o la cuptorul in prealabil incins la 200 grade pentru o ora.  Am scos-o din cuptor, am udat-o un picut deasupra si am acoperit-o. Cind este rece se pune intr-o punga de hirtie sau un saculet de pinza alba.

Pofta mare...si sa dea Bunul Dumnezeu sa avem painica pe masa intotdeauna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita a la Mala cu cartofi si ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

Postat de gospodariu

Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

Se framanta un aluat ca de paine.Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata , sarea , zaharul ,iar apoi se adauga apa calduta si uleiul de masline.Se framanta ,apoi se lasa la...

Citeste continuarea

Baghete

Postat de madi_marin

Baghete

Se pun într-un castron apa, drojdia, făina cernută şi deasupra ei sarea. Se amestecă întâi cu lingura, apoi se pune aluatul pe masa pudrată cu făină şi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2013, 14:49
la 30.07.2013, 14:51
ce bine miroase, proaspat scoasa din cuptor
la 30.07.2013, 14:53
Ce frumoasa este!
la 30.07.2013, 14:53
Gustoasa si frumoasa!
la 30.07.2013, 15:02
arata bine

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking