Ingrediente
- 750 gr faina
- 1 cubulet drojdie de bere proaspata
- 3 cartofi
- 50 ml ulei de masline
- sare
- 1 lingurita zahar
Mod de preparare
Am pus faina cernuta intr-un castron mai maricel, am facut un cuib in ea, am pus sarea si un picut de zahar, apa calduta si drojdia si am facut o maia. Am lasat-o sa creasca un picut, apoi cartofii fierti in coaja, i-am curatat, i-am dat prin razatoarea marunta (sau pur si simplu ii faceti piure), i-am pus in maia, am adaugat si uleiul de masline (nu tot, am lasat pentru uns tava si painea deasupra ) si am framintat bine adaugind apa calduta atit cit este nevoie, sa iasa aluatul un picut mai virtos. Cand se desprinde aluatul bine de pe mina se zice ca este bine framintat. Lasam la crescut, apoi l-am impartit in patru parti egale, am facut rulouri de marimea tavii si le-am impletit. Am uns tava, am asezat painea in tava si am mai lasat 15 minute la crescut. Am uns-o cu uleiul ramas si am dat-o la cuptorul in prealabil incins la 200 grade pentru o ora. Am scos-o din cuptor, am udat-o un picut deasupra si am acoperit-o. Cind este rece se pune intr-o punga de hirtie sau un saculet de pinza alba.
Pofta mare...si sa dea Bunul Dumnezeu sa avem painica pe masa intotdeauna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita a la Mala cu cartofi si ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|