Paine inabusita

Postat de merisor67 in Piine
31 Aug 2012 | 3695 vizualizari
Paine inabusita

Ideea am luat-o de la rocsi_1612 si mai nou de la RuxyRux pentru modul de coacere.

Ingrediente

  • 750 mL lapte
  • 25 gr drojdie
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita otet

Mod de preparare

De cele mai multe ori folosesc lapte la aluatul de paine pentru ca primesc de la tara in cantitati mari si trebuie consumat.

Am pus drojdia intr-un bol impreuna cu zaharul si am frecat-o pana cand s-a lichefiat.

Laptele l-am pus intr-un ibric pe  foc si l-am incalzit cat sa suporte degetul. Am turnat laptele peste drojdia lichefiata si am amestecat bine, apoi am pus uleiul, otetul si in final faina amestecand cu o lingura de lemn. Am rasturnat aluatul pe masa infainata si am farmantat pana s-a incorporat faina in aluat. Am pus intr-un vas si am lasat la crescut circa 30 minute. Am introdus in cuptor un vas de yena cu capac si am lasat 10 minute la 200 grade. Aluatul l-am impartit in doua. Prima parte, am rulat-o cat forma vasului, am uns-o cu putin ulei si am pus-o in vasul incalzit. Am pus capacul si am introdus vasul in cuptor. Am copt 30 minute la 200 grade, apoi am luat capacul si am mai lasat 10 minute in cuptor la 180 grade. Am procedat asemenea si cu a doua parte de aluat.

Cand am scos paine din cuptor am tinut-o cateva minute invelita in prosop, apoi am rupt pentru ca salivau unii pe langa ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine inabusita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Paine impletita

Postat de tarasmariana

Paine impletita

Punem apa calduta,drojdia, 1 lingura de zahar intr-un bol si amestecam. Invelim maiaua si o punem la un loc calduros pana isi dubleaza volumul. In alt vas punem faina cernuta, maiaua sarea,...

Citeste continuarea

Chifle cu iaurt si susan

Postat de rocsi_1612

Chifle cu iaurt si susan

Drojdia o amestecam cu zaharul si o lasam 10 minute la odihnit. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, uleiul si drojdia, apoi iaurtul, care trebuie sa fie la temperatura camerei,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2012, 14:03
tare buna
la 31.08.2012, 14:18
Buna buna
la 31.08.2012, 14:18
Buna paine ai facut!!! Vine toamna si ma apuc si eu iar de painici de casa de tot felul
la 31.08.2012, 14:19
interesanta metoda:-b cum e la gust fata de painea facuta doar cu apa
la 31.08.2012, 14:25
cu lapte iasa mai pufoasa si mai dulceaga decat numai cu apa

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking