Ingrediente
- 750 gr faina
- un plic drojdie uscata( 7 gr) sau drojdie proaspata 25 gr
- 250 ml lapte
- 200 ml apa
- o lingurita zahar
- 2 lingurite sare
- 50 gr unt
Mod de preparare
Cernem faina si-n mijlocul ei punem drojdia si presaram zaharul. Punem sarea intr-un colt.
Intr-un ibric incalzim usor laptele si apa apoi adaugam untul cubulete sa se topeasca( atentie, nu fierbinte).
Turnam peste faina si framantam un aluat bun, nu foarte moale, daca se mai cere mai adaugam o lingura doua de faina, cat sa nu se mai lipeasca de maini.
Cu grija mutam aluatul pe o tava de copt pe hartie pergament, dam forma painii asa cum o dorim si mai lasam la crescut , acoperit, pana isi dubleaza volumul . Cand a crescut destul, ungem usor cu lapte, nu avem voie sa o apasam, si nici sa mai umblam la ea si apoi o presaram cu faina, incingem cuptorul la 220 grade si punem painica la copt pentru 20-25 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine scotiana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|