Paine,colaci,placinte ardelenesti

Postat de natalia_catinean in Piine
17 Feb 2014 | 6436 vizualizari
Paine,colaci,placinte ardelenesti

Din simplitatea vietii de la tara,uneori folosita si la oras,va impartasesc traditia de la Ocnita, Jud.BN Painea si placintele sunt facute de mama,cu ajutorul meu,iar colacii din prima poza, sunt facuti doar de mine! Toate acestea au fost facute cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Ingrediente

  • Colaci cu faina neagra:
  • 1kg faina neagra
  • 200grame alba,
  • un cub de drojdie
  • Placinte:
  • aluat de paine pt ambele varza si-o ceapa calite impreuna
  • branza,
  • o ceasca lapte,
  • 2 linguri gris,
  • oua

Mod de preparare

Ingredientele difera in functie de cate produse doriti sa faceti,eu am facut colacii dintr-un kg de faina neagra si inca 200 grame de faina alba, un praf de sare,un cub de drojdie si 2 maini hotarate sa framante :).Am lasat aluatul sa dospeasca peste noapte,apoi am framantat iar aluatul.Am impletit colacii,i-am uns cu ou si i-am dat la cuptor la 200 de grade.

Mama a facut placintele(la noi la Bistrita le spune 'coce'-Coca cu varza si Pasca la cea cu branza) 

Coca(placinta) cu varza ingrediente: aluat de paine, o varza si-o ceapa,calite inainte( coapte in cuptor la 200 de grade)

Pasca cu branza: aluat de paine,branza de burduf/cas dat prin masina de tocat,oua,o cescuta de lapte si cam 2 linguri de gris,care se framanta branza cu ingredientele si se pune de-asupra aluatului format ca pt o pizza.Branza de unge cu un ou batut (se coace la cuptor la 200 de grade)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine,colaci,placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)

Postat de doralinda72

Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)

Turnam faina in vasul de la mixer, apoi zaharul, sarea, drojdia, uleiul si tahina. Adaugam si apa calduta si mixam la robot cu ajutorul cricului de framantat ptr cca 15 minute. Cand aluatul e...

Citeste continuarea

Turte cu dovleac

Postat de sufletista

Turte cu dovleac

Intr-un bol adaugam faina cernuta, amestecam cu zaharul si sarea. Facem o adancitura in mijloc, adaugam piureul de dovleac, galbenusul de ou batut cu 2-3 linguri apa, drojdia dizolvata in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2014, 22:48
Cred ca au fost foarte gustoase
la 17.02.2014, 23:12
bune!!
la 17.02.2014, 23:54
la 18.02.2014, 10:01
la 18.02.2014, 10:33
ce faine sunt

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking