Painica super pufoasa

Postat de gugugh in Piine
28 Oct 2010 | 5887 vizualizari
Painica super pufoasa

de cand am masina de paine nu am mai cumparat de la magazin ci o fac numai in casa asa ca incerc mereu retete noi. aceasta reteta o fac cel putin o data pe saptamana.

Ingrediente

  • 300 ml lapte,
  • 500-600 gr faina,
  • 2 linguritze sare,
  • 1 si 1/2 linguri zahar,
  • 50 gr unt topit,
  • 1 cub drojdie proaspata,
  • 1-2 oua
  • pt uns: galbenus ou
  • lapte
  • 1 linguritza miere
  • seminte la alegere

Mod de preparare

 Pentru framantare manuala: intr.un lighean se amesteca toate ingredientele uscate. drojdia se dizolva in putin lapte caldutz.
se face o gropitza in ingredientele uscate in care se toarna laptele caldutz, untul topit si ouale.
se framanta la inceput in lighean , se adauga si drojdia dupa care se continua framantarea pe masa de lucru cu podul palmei. se framanta cel putin 15 minute.

se lasa la crescut in loc cald 1-2 ore.
se portioneaza apoi si se da forma dorita si se lasa din nou la crescut in tava 30-40 minute.
se unge cu galbenus de ou si se presara cu seminte dupa preferinta.
se coace in cuptorul preincalzit 30-40 min, este gata cand trece testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica super pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici cu sos de rosii si gogosari

Postat de rhapsody

Painici cu sos de rosii si gogosari

1. Dam deoparte o cescuta de faina pentru modelat, iar restul o punem intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia...

Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de rocsi_1612

Chifle pufoase

Intr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul. Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2010, 19:32
mamaaaa..ce rumena si pufoasa
la 28.10.2010, 19:54
la 28.10.2010, 22:41
ce bine arata super am puso la favorite ca vreau sa probez
la 28.10.2010, 23:02
super si eu am facut http://bucataras.ro/retete/6833/paine-trandafir.html super 5 f
la 28.10.2010, 23:03
mai ca as rupe un colt acuma de la tine la cat de rumena e

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking