Painica super pufoasa

Postat de gugugh in Piine
28 Oct 2010 | 5896 vizualizari
Painica super pufoasa

de cand am masina de paine nu am mai cumparat de la magazin ci o fac numai in casa asa ca incerc mereu retete noi. aceasta reteta o fac cel putin o data pe saptamana.

Ingrediente

  • 300 ml lapte,
  • 500-600 gr faina,
  • 2 linguritze sare,
  • 1 si 1/2 linguri zahar,
  • 50 gr unt topit,
  • 1 cub drojdie proaspata,
  • 1-2 oua
  • pt uns: galbenus ou
  • lapte
  • 1 linguritza miere
  • seminte la alegere

Mod de preparare

 Pentru framantare manuala: intr.un lighean se amesteca toate ingredientele uscate. drojdia se dizolva in putin lapte caldutz.
se face o gropitza in ingredientele uscate in care se toarna laptele caldutz, untul topit si ouale.
se framanta la inceput in lighean , se adauga si drojdia dupa care se continua framantarea pe masa de lucru cu podul palmei. se framanta cel putin 15 minute.

se lasa la crescut in loc cald 1-2 ore.
se portioneaza apoi si se da forma dorita si se lasa din nou la crescut in tava 30-40 minute.
se unge cu galbenus de ou si se presara cu seminte dupa preferinta.
se coace in cuptorul preincalzit 30-40 min, este gata cand trece testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica super pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Covrigi de casa cu seminte si parmezan

Postat de Valclaudia

Covrigi de casa cu seminte si parmezan

Preincalzim cuptorul la 60 grade. Intr-un castron incapator sfaramam drojdia intre degete, adaugam sarea de Himalaya si zaharul brun. Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apoi laptele...

Citeste continuarea

Paine cu seminte

Postat de cristeena20

Paine cu seminte

Amestecam drojdia cu apa calduta ; faina o punem intr-un bol si o amestecam cu seminte. eu am folosit de in, susan, floarea soarelui, de dovleac). Amestecam usor cu apa amestecata cu drojdia si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2010, 19:32
mamaaaa..ce rumena si pufoasa
la 28.10.2010, 19:54
la 28.10.2010, 22:41
ce bine arata super am puso la favorite ca vreau sa probez
la 28.10.2010, 23:02
super si eu am facut http://bucataras.ro/retete/6833/paine-trandafir.html super 5 f
la 28.10.2010, 23:03
mai ca as rupe un colt acuma de la tine la cat de rumena e

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking