Painici cu bere, seminte si turmeric

Postat de mihaelar63 in Piine
29 Iun 2020 | 2003 vizualizari
Painici cu bere, seminte si turmeric

  Dupa cum am mai spus, daca am cate o bere care nu este bauta, o folosesc la prepararea painii. Berea da o textura minunata aluatului care se coace frumos si se obtine o paine aerata dar consistenta .

Ingrediente

  • 650 faina alba tip 650
  • 100 gr faina secara
  • 100 gr faina integrala
  • 500 ml bere
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite rase de sare
  • 1 lingurita rasa turmeric
  • 2 linguri mix seminte
  • 1 lingurita seminte chimen

Mod de preparare

  1.  Pentru framantarea aluatului am folosit masina de paine.
  2. Intai se pune in cuva berea,uleiul de masline  si drojdia proaspata maruntita .
  3. Adugati fainurile  , sarea si pudra de turmeric .
  4. Dupa 15 minute de framntare , cand aluatul s-a omogenizatt , se pun semintele .
  5. Programul de framantare si dospire , dureaza 75 minute .
  6. Scoateti aluatul pe o planseta si-l framntati usor .
  7. Eu am intins  mici dreptunghiuri pe care le-m rulat si le-am pus in tavitele teflonate care erau in dotarea masinii de paine .
  8. Presarati pe deasupra seminte pentru aspect
  9. Am mai lasat aluatul sa creasca inc a 30-40 minute in cuptor la 60 grade C .
  10. Se coc painicile timp de 40 minute . Primele minute se ridica temperatura la 220 grade .Apoi se reduce temperatura la 180 Grade .
  11. Mie imi place painea mai coapta . Daca doriti o paine cu coaja mai moale se reduce timpul de coacere cu 10 minute .
  12.  Se scot painicile pe gratar de inox si se lasa sa se racoreasca .
  13.   Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu bere, seminte si turmeric" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Colac cu carne si branza

Postat de panacris

Colac cu carne si branza

Pentru chiftele, se amestecă carnea tocată cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă; se asezonează cu sare, piper, boia...

Citeste continuarea

Paine impletita in trei corzi

Postat de RODIMUR

Paine impletita in trei corzi

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2020, 19:41
la 29.06.2020, 20:16
la 29.06.2020, 20:33
Ai făcut fel de fel de pâinițe... Ce gust ți s-a părut mai bun...?
la 29.06.2020, 20:44
Rodica , fiecare imi place !!! Si Chiflele , si painica aceia pentru copii , si acestea .Imi plac sa nu fie chiar albe de tot , nu prea puffy . Dintre gusturi , imi plac cele cu chimen
la 29.06.2020, 20:48

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking