Palanețe (cocoradă) cu branza

Postat de Sidy in Piine
30 Mar 2012 | 18719 vizualizari
Palanețe (cocoradă) cu branza

Am fost zilele trecute la tara in judetul Bistrita. Mai jos vedeti ce minunănăţii se coceau pe vatra cuptorului de cărămidă. Stiti ce sunt acestea ??? Palanețe (cocoradă) cu branza. Adica : palanét, palanéte, s.n. (reg.) turtă din aluat, umplută cu brânză, urdă sau magiun. Facute in cuptorul de la tara si mancate calde....o nebunieeeeeeeeeeeeee.......!!!!

Ingrediente

-pentru blat

  • 1,5 kg faina alba
  • 750 ml lapte
  • 40 g drojdie
  • 2 oua
  • sare

-pentru umplutura

  • 1,250 g branza telemea de oi
  • 6 oua
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar verde
  • sare

-pentru uns

  • 1-2 oua

Mod de preparare

Framantam bine ingredientele pentru pentru aluat , dupa ce am inmuiat drojdia cu putin lapte.Framantam cam 20 de minute apoi lasam la dospit in loc cald cam o ora.

Dupa ce a dospit impartim aluatul in 5-6 parti egale pe care le facem mingiute.

Branza o sfarmam adaugam ouale, ceapa tocata marunt sau data prin presa, mararul tocat marunt si sarea.Amestecam pina se omogenizeaza compozitia.

Umplem palanetele cu branza multa( o impartim in cate mingiute avem)apoi impaturam asa cum se vede in imaginile de mai jos.

Le intindem putin cu sucitorul sa aiba o forma patrata.

Batem bine ouale si ungem palanetele deasupra.

In cuptorul bine incins punem fiecare palanet cu ajutorul paletei si lasam cam 15 minute sa se coaca.

Le scoatem cu grija, le portionam si se pot manca asa simple calde sau cu o cana de lapte de la tara pus la prins.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Palanețe (cocoradă) cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini franzelute cu lapte

Postat de gaby_d

Mini franzelute cu lapte

Pune intr-un bol drojdia, o lingura de zahar si amesteca energic pana cand se  lichefiaza. Adauga 3 linguri din faina si putin lapte cald, pana cand obtii o compozitie omogena, de consistenta...

Citeste continuarea

Covrigi de casa cu seminte si parmezan

Postat de Valclaudia

Covrigi de casa cu seminte si parmezan

Preincalzim cuptorul la 60 grade. Intr-un castron incapator sfaramam drojdia intre degete, adaugam sarea de Himalaya si zaharul brun. Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apoi laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2012, 17:41
gustoase
la 30.03.2012, 17:42
matusa mea facea cu ceapa calita cu piper ;cu branza si marar si cu varza calita..........nebunie totala!!!
la 30.03.2012, 17:43
mi-e foame
la 30.03.2012, 18:24
Bunica face la fel si sunt foarte bune, nu apuca sa se raceasca bine si nu mai sunt. Delicioase
la 30.03.2012, 18:47
ce bine arata

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking