Panna cotta

Postat de mamaieelena in Dulciuri
18 Feb 2013 | 4486 vizualizari
Panna cotta

Cu siguranta nu va fi ultima data cand voi pregati acest desert minunat titlul este simplu deoarece am fost putin sceptica in privinta gustului drept pentru care nu i-am dat atentie si la ornat am zis sa fie ceva simplu si atat dar nu este doar atat ci mai mult! va povestesc mai jos ce am facut........

Ingrediente

  • 350ml smantana pentru frisca
  • 150ml lapte de 3,5 grasimi
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 fiola cu esenta de vanilie
  • 5 foi de gelatina
  • capsuni

Mod de preparare

Se pune mai intai gelatina la inmuiat in apa tece cat sa o acopere apoi se pune smantana si laptele intr-o cratita la incalzit si in ea se mai pune si zaharul ca sa se dizolve bine.Cand este aproape de a da in clocot se da deoparte de pe foc si se pune gelatina care se amesteca continuu pentru o dizolvare completa, acum se adauga si vanilia.Recipientele sau formele pe care eu le-am folosit inainte de a rasturna panna cotta in ele le-am dat cu un jet de apa rece apoi am turnat si am dat la frigider pentru 3-4 ore.Eu am pus capsuni doar de contrast si gust dar a iesit bine.Foarte gustos acest desert.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Postat de oanapl

Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute.  Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul...

Citeste continuarea

Desert Panna Cotta cu vanilie si gem

Postat de licurici_lra

Desert Panna Cotta cu vanilie si gem

Gelatina se pune la hidratat in apa. Frisca lichida, laptele, zaharul si pastaia de vanilie se pun sa fiarba, la foc mic. Cand dau in clocot, se opreste focul si se adauga gelatina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2013, 22:26
ce bine imi pare ca sunt prima!am gustat cu privirea si mi-a placut...!
la 18.02.2013, 22:31
Mamaie,dar ce super arata
la 18.02.2013, 22:36
Dar ce buna trebuie sa fie!
la 18.02.2013, 22:37
Super bine arata, de cand ma pregatesc si eu sa fac asa ceva ...
la 18.02.2013, 22:43
oaaa, apetisant rau

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking