Panna cotta

Postat de marianascarlat in Dulciuri
4 Mar 2013 | 3484 vizualizari
Panna cotta

Aseara am vrut sa fac aceasta delicioasa prajitura dar tot umbland pe site-ul asta, timpul a trecut si am renuntat. Asa ca o sa folosesc acum niste poze mai vechi. Stiti ce am constatat? Ca am deja un galben! Ura!!!!!! Am uitat sa va spun sa fiti ingaduitoare cu pozele mele ca sunt facute cu un amarat de telefon si nu toate la lumina zilei. Iar mana mea nu mai e atat de ferma.

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 foi de gelatina (6 g)
  • esenta de vanilie
  • 120 g zahar
  • toping de visine si visine din dulceata

Mod de preparare

Intr-un castronel sau o cescuta cu apa punem gelatina foi la inmuiat, poate sa fie si granule(aprox. 10 minute).

Intr-o craticioara turnam laptele si frisca lichida.Le punem pe foc.  Cand s-au incalzit adaugam zaharul si amestecam pana se dizolva. Adaugam  si esenta de vanilie.

Scurgem gelatina de apa si o adaugam in amestecul de lapte. Amestecam pana se dizolva si luam de pe foc.

Pregatim formele in care vrem sa turnam panna cotta, le stropim putina cu apa,  punem pe fundul formelor topingul de visine si cate visine din dulceata vrem si cu ajutorul unui polonic turnam amestecul in forme. Le dam la rece pentru cel putin 5 ore. Este  mai bine sa pregatim de seara panna cotta, sa aiba suficient timp sa se inchege.

Cand servim rasturnam pe o farfurioara si o sa arate ca in pozele mele.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Postat de oanapl

Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute.  Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul...

Citeste continuarea

Desert Panna Cotta cu vanilie si gem

Postat de licurici_lra

Desert Panna Cotta cu vanilie si gem

Gelatina se pune la hidratat in apa. Frisca lichida, laptele, zaharul si pastaia de vanilie se pun sa fiarba, la foc mic. Cand dau in clocot, se opreste focul si se adauga gelatina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2013, 09:31
rapida si bunaaaa!
la 04.03.2013, 09:45
Multumesc!
la 04.03.2013, 09:58
imi place
la 04.03.2013, 12:23
Mm sigur e tare buna...
la 04.03.2013, 12:57
Multumesc Diaconta, Rocsi! Ma incurajati sa mai postez si alte retete!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking