Panna Cotta cu sos de capsuni (vegan)

Postat de ankyy in Vegan / Raw vegan
3 Noi 2013 | 9137 vizualizari
Panna Cotta cu sos de capsuni (vegan)

Ingrediente

  • 350 ml lapte de soia cu aroma de vanilie
  • 100 ml lapte de cocos
  • 2 linguri agar-agar fulgi
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 pastaie de vanilie

Sos de capsuni:

  • 15 capsuni
  • 2 linguri zahar
  • 50 + 50 ml apa
  • 1 lingura cu varf de arrowroot

Mod de preparare

Intr-o craticioara turnam laptele de soia Inedit si adaugam fulgii agar-agar. Punem pe foc si aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si lasam pt 30-40 de minute sa se inmoaie agar-agarul.

Dupa 30-40 de minute, repornim focul (mediu spre mic) luam un tel si amestecam in craticioara, energic. Adaugam laptele de cocos, zaharul si semintele din pastaia de vanilie, amestecand bine pana avem o compozitie omogena.

Lasam sa fiarba 8-10 minute, amestecand din cand in cand.

Pentru a verifica daca s-au topit fulgii agar-agar, luam din compozitie pe o lingura. Dar dupa 10 minute, sigur s-au topit toti.

Oprim focul si mai lasam 5 minute sa se raceasca putin, asezam formele pe o tava apoi turnam compozitia in ele. Eu am folosit forme de silicon si s-a comportat foarte bine, nici macar nu a trebuit sa le pun in apa fierbinte cand le-am scos din frigider. Panna Cotta s-a dezlipit imediat din forme. Va sfatuiesc sa folositi si voi forme de silicon daca aveti.

Lasam tava cu formele la temperatura camerei pana se racesc suficient de mult pentru a putea fi introduse la frigider.

Dam tava la frigider pentru aproximativ 2 ore. Eu le-am scos chiar mai repede de 2 ore si erau intarite suficient.

Intre timp preparam sosul de capsuni astfel: spalam capsunile bine, le curatam de codite si le dam la blender (robot) cu 50 ml apa. Pulsam de 2-3 ori pana capsunile sunt transformate in piure (pasta) apoi transferam totul intr-o cratita si punem pe foc. Adaugam 2 linguri de zahar si lasam sa fiarba 10 minute la foc mediu.

Intr-un pahar, punem 50 ml apa rece si dizolvam in ea o lingura cu varf de arrowroot. Dupa cele 10 minute in care sosul a fiert, adaugam compozitia din pahar peste sos, amestecand cu o lingura, destul de repede, pentru a se incorpora uniform.

Lasam sa mai fiarba pentru 1-2 minute apoi oprim focul si lasam sosul la racit.

Cand Panna Cotta este intarita si sosul este racit, asezam frumos pe farfurie si servim. Deliciu! Va promit :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta cu sos de capsuni (vegan)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Humus cu avocado

Postat de oanapl

Humus cu avocado

În vasul unui robot de bucătărie pui avocado, uleiul de măsline, usturoiul tăiat felii, zeama de lămâie, sarea, piperul, năutul fiert și scurs de apă, pasta tahini și...

Citeste continuarea

Spread de avocado

Postat de Corina33

Spread de avocado

Foarte rapid se face: se taie in doua avocado, se scoate samburele si se curata de coaja. Se pune pulpa in blender. Se taie ceapa si ardeii, apoi se adauga peste avocado impreuna cu zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2013, 20:26
Ce poze frumoase
la 03.11.2013, 20:28
Ce prezentare
la 03.11.2013, 20:37
la 03.11.2013, 20:49
la 03.11.2013, 20:57

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking