Papricas din pui de casa cu galuste

Postat de Sidy in Pui
12 Iul 2011 | 3554 vizualizari
Papricas din pui de casa cu galuste

Si daca am facut supa buna cu partea mai osoasa, restul de pui l-am folosit la un papricas de pui bun de tot.

Ingrediente

  • 1 pui de casa
  • o ceapa mare verde
  • o rosie
  • 1/2 ardei gras
  • ulei de masline
  • 2 oua
  • 300 g faina alba
  • frunze patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare

Cum preparam un papricas de pui:

Puiul bine curatat si spalat il transam si il taiem in bucati potrivite.

Ceapa curatata o taiem solzisori( eu am mai adaugat o ceapa rosie mica)si o calim in putin ulei pina devine sticloasa. Ardeiul si rosia le taiem cubulete si le adaugam linga ceapa, prima data ardeiul si apoi rosia sa devina sticloase. Adaugam bucatile de pui si apa cat sa acopere carnea. Asezonam si adaugam jumatate din cantitatea de frunze de patrunjel tocate.

Lasam papricasul sa fiarba la foc potrivit si acoperit pina cand se inmoaie carnea.Tinand cont ca este pui de casa aceasta ar putea dura 3 ore sau mai mult, depinde de varsta puiului.

Preparam galustele amestecand faina cu ouale si doua linguri de ulei, amestecam bine pina obtinem o pasta consistenta dar nu foarte tare.O lasam sa se odihneasca pina punem sa fiarba apa cu sare si in momentul cand clocoteste rupem galustele cu lingurita.Le lasam sa fiarba 10-12 minute apoi sa sa odihneasca 5 minute.Printr-o strecuratoare rasturnam apa de pe ele si le trecem printr-un jet de apa rece. Punem intr-o cratita 2 linguri ulei de masline , il lasam sa se incalzeasca putin apoi adaugam galustele, amestecam in minut dupa care stingem focul.Presaram putina sare deasupra lor.

La servire punem intr-o farfurie galuste, adaugam o portie generoasa de papricas de pui si servim cu salata sau castraveti murati la soare(covasiti)

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas din pui de casa cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci

Postat de gabrielacuisine

Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci

Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoarea mica apoi le innabusim in ulei, picurand din cand in cand putina apa pana se inmoaie. Tocam mararul si il amestecam cu carnea,ciupercile, ceapa...

Citeste continuarea

Mancare mexicana de pui

Postat de Zamfira

Mancare mexicana de pui

Spalam si portionam carnea de pui, taiem in cuburi carnea de pui. Punem bucatile de carne la prajit in 1/2 pahar de ulei floarea soarelui, dupa cateva minute carnea isi schimba culoarea, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2011, 14:45
sidy ti-a iesit de minune
la 12.07.2011, 15:01
N-am mancat pana acum, dar cred ca este foarte bun Ai facut o prezentare de nota 10 !
la 12.07.2011, 15:09
o bunatate
la 12.07.2011, 15:45
bun
la 12.07.2011, 15:49

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking