Paprikas cu smantana a la Kati

Postat de mihaelar63 in Pui
16 Ian 2010 | 6408 vizualizari
Paprikas cu smantana  a la Kati

reteta originala ungureasca ,,culeasa '' direct de la sursa , adica de la soacra-mea ,

Ingrediente

  • 4 pulpe mari  intregi de pui
  • 4 ardei  grasi sau capia
  • 1 ardei iute
  • 2 cepe mari
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 1 lingura boia
  • 1 lingura  faina
  • 500 ml smantana
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. pulpele se curata , se taie in doua  si se spala .
  2. ceapa si ardeii se curata se spala si se taie cubulete marunte .
  3. carnea de pui se prajeste pana se rumeneste in ulei incins.se scoate pe un platou alaturat.
  4. in uleiul fierbinte caliti usor ceapa si ardeii cubulete pana devin sticlosi.
  5. se adauga boiaua si faiana , rapid apoi o cana de apa .se pune inapoi  pulpele de pui si  se lasa la fiert la foc mic  15 min .
  6. dupa aceasta se pune smantana + frunzele de patrunjel spalate si maruntite, amestecand usor .
  7. gata !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas cu smantana a la Kati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pui shanghai cu sos de ardei copt

Postat de Oana

Pui shanghai cu sos de ardei copt

Se prepara mai intai sosul. Ardeiul capia se coace in cuptor sau pe plita, apoi se presara cu sare si se acopera cu un capac si se lasa 10 minute sa se odihneasca. Se curata apoi de coaja si de...

Citeste continuarea

Vinete umplute, la cuptor

Postat de mirela0911

Vinete umplute, la cuptor

Se spala vinetele, se sterg apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate mijlocul, pastrand o margine de 0.5 cm. Se presara cu sare si se lasa o jumatate de ora apoi se scurg de apa lasata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2010, 23:24
Eu prima la o pulpita cu mamaliguta
la 16.01.2010, 23:54
primul venit , primul servit
la 17.01.2010, 09:40
Daca Oana a fost prima, eu vreau o lingura de mamaliga. Nu de alta, dar Mihaela a pus doar 4 pulpite.
la 17.01.2010, 22:42
m-ai inebunit cu aceasta reteta ,mai ales cand am vazut...originea!
la 17.01.2010, 23:00
numai soacra eu nu

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking