Paprikas de pui cu bacon, ciuperci si galuste

Postat de adela1981 in Pui
3 Apr 2012 | 3538 vizualizari
Paprikas de pui cu bacon, ciuperci si galuste

O mancare tipic ungureasca, delicioasa!! Noi am servit cu galuste de faina, se poate servi si cu o mamaliguta.

Ingrediente

  • 6 pulpe (ciocanele)
  • 250 gr ciuperci (din conserva am folosit)
  • 100 gr bacon crud-uscat
  • 1 ceapa rosie
  • 200 ml smantana 25 %
  • 1 lingura faina
  • 2 rosii
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 2-3 linguri ulei
  • sare, piper
  • Pentru galuste:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri faina
  • sare

Mod de preparare

Curatam si spalam  pulpele si legumele.  Baconul se taie bucatele si se prajeste putin in 2 linguri ulei. Ceapa se toaca marunt si se adauga la bacon, calim pana ce devine sticloasa. Adaugam boia de ardei si 50 ml apa, sa nu se arda boiaua, apoi adaugam pulpele. Adaugam sare, piper si usturoiul pisat, lasam sa fiarba la foc incet. Dupa ce a scazut, adaugam rosiile si ardeiul taiat cuburi, lasam 10-15 min.

Intre timp pregatim galustele, punem apa la fiert cu sare, batem oul cu un praf de sare , adaugam  2 linguri faina, compozitia sa fie mai moale, ca si la galustele de gris.  Se ia cu lingurita si se lasa in apa clocotita, se fierb la foc incet, acoperit pe jumatate cu un capac.  

Dupa ce au fiert legumele, adaugam ciupercile scurse. Faina se amesteca cu smantana, adaugam putina zeama de la paprikas, amestecam si adaugam  in cratita, amestecam si lasam sa dea in clocot, pana ce se leaga sosul. Se presara patrunjel verde tocat . Servim cu galuste de faina.

Pofta mare!!!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas de pui cu bacon, ciuperci si galuste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de pui cu masline si rosii

Postat de rocsi_1612

Mancare de pui cu masline si rosii

Pulpele de pui le parliti la flacara aragazului, apoi le spalati si le stregeti cu niste servetele. Ceapa curata o tocati marunt. Ardeiul rosu il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete....

Citeste continuarea

Ciulama de pui cu dovlecel

Postat de merisor67

Ciulama de pui cu dovlecel

Eu am folosit carne de pui de tara, mai putin pulpele si pieptul. Am pus carnea de pui spalata, la fiert, in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere am scurs apa, am spalat carnea bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2012, 15:10
Mmmm...papa bun !!!! Ador preparatele din carne de pui
la 03.04.2012, 15:59
place
la 03.04.2012, 16:10
mmmm ce bun pot sa vin la masa
la 03.04.2012, 17:09
bun papricasu
la 03.04.2012, 17:29
gustos

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking