Parfait cu căpşuni şi cireşe

Postat de alice_ciobanu in Dulciuri
15 Iun 2011 | 6096 vizualizari
Parfait cu căpşuni şi cireşe

Pentru că a venit vremea frumoasă şi mai ales foarte călduroasă..am deschis sezonul îngheţatelor , a sucurilor, şi a parfait-ului preparat în casă. Aşa că m-am gândit să postez şi o reţetă de bază, necesară pentru prepararea oricărui parfait. reţeta o am demult, dintr-o revistă pentru femei...ha!ha! Ce este parfait-ul? Este o îngheţată? Ei bine...oarecum, dragilor, este mai mult decât o îngheţată şi aceasta deoarece....se topeşte mai lent decât îngheţata, se poate tăia felii şi mai ales nu formează "ace" în procesul de congelare....

Ingrediente

  • ingredientele pentru parfait-ul (reteta de baza):
  • 2 albuşuri
  • 175 gr zahăr tos
  • 90 ml apă rece
  • 400 ml frişcă lichidă
  • un praf de sare
  •  pentru parfait-ul de fructe adaugati, pe linga o reteta de baza, urmatoarele  ingrediente:
  • 200 gr căpşuni
  • 200 gr cireşe albe (cirese rosii am folosit pentru decor, pentru ca nu erau suficient de coapte cu  doua zile inainte :P)
  • 75 gr biscuiţi cocos
  • 3 linguri zahăr pudră
  • o esenţă de migdale

   

Mod de preparare

Parfait-ul il facem astfel:

Ungeţi cu ulei/grăsime o tavă de chec (de 2 litri) şi apoi puneţi folie alimentară (din aceea  transparentă..pentru alimente...). Albuşurile le bateţi cu un praf de sare, într-un bol curat şi uscat. Se bat până iese o spumă albă şi densă ca zapada.

Separat într-o crăticioară puneţi pe foc apa cu zahărul şi faceţi un sirop. Când începe să fiarbă, zahărul e dizolvat, lăsaţi la fiert la temperatura maximă ( la foc mare) cam 4 minute maxim. Trageţi de pe foc şi lăsaţi puţin la răcorit.

Apoi turnaţi siropul, în fir subţire peste spuma de albuşuri şi în acelaşi timp continuaţi să mixaţi până se răcesc. Toată operaţiunea durează cam 30 minute...deci răbare...şi aveţi grijă să nu vă iasă fum din mixer :)). Trebuie să obţineţi un amestec gros, vâscos şi lucios...cam ca la bezea.

Într-un alt vas bateţi frişca lichidă până se întăreşte şi îşi păstrează forma. Apoi cu ajutorul unei linguri metalice o incorporaţi cu grijă în spuma de albuşuri.

Apoi....

Puneţi biscuiţii într-o pungă de plastic şi sfărâmaţi-i cu sucitorul.

Căpşunile şi cireşele, cărora le scoateţi sâmburii, se taie în două-trei bucăţi şi se presară cu 3 linguri zahăr pudră şi se zdrobesc cu furculiţa.

Într-un bol puneţi jumătate din cantitatea de parfait preparată după reţeta de bază şi încorporaţi biscuiţii sfărâmaţi şi esenţa de migdale. În cealaltă jumătate de parfait încorporaţi fructele strivite cu tot cu zeama lăsată.

În forma de chec unsă cu ulei/grăsime şi tapetată cu folie alimentară, puneţi jumătate din cantitatea de parfait cu biscuiţi. Daţi la congelator pentru 45 minute. Scoateţi apoi tava din congelator şi puneţi amestecul de parfait cu căpşuni şi cireşe albe (cu fructe) şi daţi iar la congelat pentru alte 45 minute. Apoi turnaţi deasupra restul din cantitatea de parfait cu biscuiţi şi lasăţi la congelat pentru minim 6 ore.

Răsturnaţi forma pe un platou de servit, îndepărtaţi folia alimentară şi tăiaţi în felii potrivite.

Serviţi cu capsuni, cireşe proaspete sau sirop de mentă (opţional!).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait cu căpşuni şi cireşe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Terina de clatite

Postat de sufletista

Terina de clatite

Clatite:intr-un bol adaugam ouale, laptele,ulei si amestecam pana ce se omogenizeaza, adaugam treptat faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat, sarea, praful de copt.la final adaugam esenta de...

Citeste continuarea

Desert rulouri cu branza dulce

Postat de diaconta

Desert rulouri cu branza dulce

Am pregatit mai întâi aluatul pentru ca trebuie sa dospeasca. Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Am lasat-o sa se activeze....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2011, 14:50
Foaaaarte bine arata. Dar daca e cu albus crud nu vreau. Na, am si eu cucul meu.
la 15.06.2011, 15:01
placeeee
la 15.06.2011, 15:06
bine arata
la 15.06.2011, 15:13
bun tare
la 15.06.2011, 15:14

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking