Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
19 Apr 2012 | 10312 vizualizari
Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Ingrediente

  • Aluat:(de aici ies doua pasti rotunde mari)
  • 1 kg faina
  • 2 linguri unt
  • 1 canita mica iaurt
  • 2 linguri smantana
  • 5 galbenusuri
  • 100-150 gr zahar
  • 30 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta vanilie
  • apa minerala
  • Crema:
  • 700 gr branza de vaci dulce
  • 200 gr branza Fagaras
  • 2 linguri smantana
  • 1 pahar zahar
  • 5-6 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • stafide
  • 2 linguri de gris
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol punem faina. Drojdia o frecam cu putin ulei. Facem o gaura in mijlocul fainii,punem drojdia si o lasam 5 minute asa. Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit. Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul. Punem peste faina si galbenusurile mixate,untul taiat cubulete mici, apoi iaurtul(care trebuie sa nu fie rece de la frigider,ci de la temperatura camerei). Amestecam bine cu mainile,apoi punem smantana,praful de sare si esenta. Dupa ce le-am amestecam bine,picuram cate putina apa minerala ,calduta,si framantam bine,bine,pana devine nelipicios. Taiem cu un cutit aluatul si daca observam ca s-au creat niste gaurele,atunci nu mai e nevoie sa il framantam. Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la un loc cald.

Crema:

Ouale le mixam cu zaharul spuma,iar spre final punem si smantana. Punem branza intr-un bol si o maruntim bine de tot(daca aveti robot,e bine sa o dati prin robot sa obtineti o textura fina). Adaugam crema de branza Fagaras,ouale mixate,esenta,zaharul vanilat,coaja rasa de lamaie,stafidele,apoi putin gris. Le incorporam cu mana.

Dupa ce aluatul a stat suficient la dospit ,incepem sa pregatim pasca. Rupem o bucata aluat si cu sucitorul intindem o foaie subtire. Luam o tava rotunda,o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt. Punem foaia de aluat in tava si o prindem bine  de peretii acesteia,iar surplusul de pe margini il taiem. Umplem cu crema de branza, decupam din aluat ,forme de iepuras si le asezam deasupra. Batem oul spuma si ungem pasca.

Dam tava in cuptorul incins,temperatura sa fie potrivita,pentru 50-60 de minute. Cand o scoatem o ungem cu un sirop,preparat din putina apa cu zahar si un strop de ulei. O acoperim cu un prosop si o lasam sa se raceasca.

La fel procedam si cu a 2 a pasca. Mie mi-a ramas putin aluat si am facut si doua pascute micute,in forma de fluturas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu umplutura de branza cremoasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Postat de mirela0911

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se...

Citeste continuarea

Desert pasca poloneza

Postat de mirela0911

Desert pasca poloneza

Blatul: Se mixeaza bine oul cu green sugar si un praf de sare. Cand si-a dublat volumul, se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza in continuare, apoi se toarna laptele. Separat, se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 19.04.2012, 12:02
Superba...cum spuneam si ieri scumpei Medi...trebuie sa mai pun de-o pasca ca nu mi-a trecut pofta...arata minunat! Te imbratisez Rocs mic!
la 19.04.2012, 12:06
Ruxy decat sa faci tu o pascuta,mai bine vii la mine sa te servesc ca mai am
la 19.04.2012, 12:57
Vin si la tine...dar fac si eu una...asa ca sa ma satur
la 19.04.2012, 13:03
Ruxy iti mai dau eu ceva papica si te saturi oricum
la 19.04.2012, 13:04
harnicuta darnicuta

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking