Pasta de dovlecei

Postat de Julie in Jamie Oliver
5 Aug 2010 | 37211 vizualizari
Pasta de dovlecei

Imi plac mult dovleceii si pana acum i-am pregatit in fel si chip...Sub forma de pasta inca nu incercasem! Am gasit la Jamie Oliver reteta de " pasta de dovlecei" asa ca am pus-o imediat in aplicare!

Ingrediente

  • 2 dovlecei mai mici
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu,uscat
  • sare, piper
  • zeama de lamaie
  • 2-3 frunze de menta
  • ulei de masline

Mod de preparare

Sfatul lui Jamie:
"Incercati sa cumparati dovlecei mici si tari, pentru ca au o aroma mai intensa, nu au multe seminte si la mijloc nu sunt moi si pufosi."

Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt  si ardeiul iute tocat foarte fin,  timp de 1 minut. Adaugati dovleceii curatati de coaja  si tocati in cuburi mici. Amestecati bine. Dati focul mai mic si acoperiti tigaia cu un capac. Amestecati la fiecare  5 minute timp de 20-25 minute,asigurandu-va ca dovleceii nu se prind de tigaie. Gatind cu capacul pus aveti certitudinea ca in tigaie ramane suficient lichid.

Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine, opriti focul. Pasati cu o furculita bucatile  care mai sunt intregi si apoi asezonati cu sare ,piper si inca o lingura sau doua cu ulei. La final adaugati 1-2 linguri cu zeama de lamaie si frunzele de menta tocate marunt.

Daca vrei o pasta mai fina o poti pasa cu blenderul.

Sfatul lui Jamie:
"Aceasta pasta este fantastica intinsa pe felii de  paine prajita sau amestecata cu paste."

Jamie, multumim de reteta ! Chiar este fantastica!  :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Postat de Ksenya

Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Curatam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele. Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta . Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de...

Citeste continuarea

Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati

Postat de katty

Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati

Curatam ceapa, ardeiul gras si morcovul. Ceapa si ardeiul gras  le tocam cubulete, iar morcovul semirondele. Intr-o lingura de ulei punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras cu putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2010, 21:16
Am venit dupa miros
la 05.08.2010, 21:17
mmm
la 05.08.2010, 21:18
se vede ca-ti plac dovleceii, iar vii cu bunatari
la 05.08.2010, 21:26
Ina,chiar imi plac dovleceii! Iar aceasta pasta e uimitoare! Va servesc pe toate!
la 05.08.2010, 21:27
mmmm

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking