Ingrediente
- 2 dovlecei mai mici
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute rosu,uscat
- sare, piper
- zeama de lamaie
- 2-3 frunze de menta
- ulei de masline
Mod de preparare
Sfatul lui Jamie:
"Incercati sa cumparati dovlecei mici si tari, pentru ca au o aroma mai intensa, nu au multe seminte si la mijloc nu sunt moi si pufosi."
Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, timp de 1 minut. Adaugati dovleceii curatati de coaja si tocati in cuburi mici. Amestecati bine. Dati focul mai mic si acoperiti tigaia cu un capac. Amestecati la fiecare 5 minute timp de 20-25 minute,asigurandu-va ca dovleceii nu se prind de tigaie. Gatind cu capacul pus aveti certitudinea ca in tigaie ramane suficient lichid.
Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine, opriti focul. Pasati cu o furculita bucatile care mai sunt intregi si apoi asezonati cu sare ,piper si inca o lingura sau doua cu ulei. La final adaugati 1-2 linguri cu zeama de lamaie si frunzele de menta tocate marunt.
Daca vrei o pasta mai fina o poti pasa cu blenderul.
Sfatul lui Jamie:
"Aceasta pasta este fantastica intinsa pe felii de paine prajita sau amestecata cu paste."
Jamie, multumim de reteta ! Chiar este fantastica! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|