Pasta de mititei facuta in casa

Postat de Lily_Musat in Mancaruri cu carne
1 Feb 2011 | 44290 vizualizari
Pasta de mititei facuta in casa

Ingrediente

  • 500 g carne de vita (ceafa),
  • 500 g carne de miel(pulpa),seu de oaie,
  • 1/2 kg oase de vita,
  • zeama de la 1/2 lamaie,
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 lingurita de piper negru macinat,
  • 1 lingurita de cimbru,
  • 1 lingurita de coriandru,
  • 1 lingurita de ienibahar,
  • 1 capatana de usturoi

Mod de preparare

Punem oasele la fiert in apa, sa fiarba bine, apoi strecuram zeama de oase si o lasam la racit. Dupa ce preparam pasta de mici incorporam si zeama.Tocam carnea de miel si de vita, o trecem de 3 ori cel putin prin masina de tocat impreuna cu seul de oaie sa se toace bine.Stingem bicarbonatul de sodiu cu zeama de lamaie si adaugam in pasta.Adaugam si 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper negru macinat, 1 lingurita de cimbru,1 lingurita de coriandru, 1 lingurita de ienibahar.Dupa aceea incoporam zeama de oase si framantam bine cca 15 minute sa se incorpozere in pasta si o punem intr-un vas acoperit la frigider pentru 5-6 ore sa intre condimentele in carne. Scoatem pasta din frigider dupa 5-6 ore si facem un mujdei de usturoi dintr-o capatana de usturoi, il strecuram si il incorporam in pasta de mici, dupa care dam iarasi la frigider pasta sa se intareasca.

Cand formam micii udam mana cu apa sa nu se lipeasca.Eu am facut la cuptorul cu microunde cativa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de mititei facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana la ceaun, pe foc de lemne

Postat de Constelatialeu

Tocana la ceaun, pe foc de lemne

Mai intai pregatim ingredientele.Curatam si portionam puii familisti,in bucatele mai mici. Apoi curatam legumele, ceapa o taiem solzisori,usturoiul cu frunze cu tot il tocam marunt,ardeiul bucati...

Citeste continuarea

Placinta cu spanac si pui

Postat de gaby_d

Placinta cu spanac si pui

Pentru inceput ne ocupam de pregatirea spanacului. Intr-o craticioara topim untul. Curatam atat ceapa uscata cat si ceapa verde. Pe cea dintai o tocam cubulete, ceapa verde o taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2011, 16:04
buni
la 01.02.2011, 16:43
ce i mai buni facuti incasa.vreau si eu vreo 2 de pofta
la 01.02.2011, 17:29
ce pofta mi-ai facut
la 01.02.2011, 17:36
mmm....n-am mai mancat mititei de vara trecuta....
la 01.02.2011, 18:12

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking