Pasta de mititei facuta in casa

Postat de Lily_Musat in Mancaruri cu carne
1 Feb 2011 | 44346 vizualizari
Pasta de mititei facuta in casa

Ingrediente

  • 500 g carne de vita (ceafa),
  • 500 g carne de miel(pulpa),seu de oaie,
  • 1/2 kg oase de vita,
  • zeama de la 1/2 lamaie,
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 lingurita de piper negru macinat,
  • 1 lingurita de cimbru,
  • 1 lingurita de coriandru,
  • 1 lingurita de ienibahar,
  • 1 capatana de usturoi

Mod de preparare

Punem oasele la fiert in apa, sa fiarba bine, apoi strecuram zeama de oase si o lasam la racit. Dupa ce preparam pasta de mici incorporam si zeama.Tocam carnea de miel si de vita, o trecem de 3 ori cel putin prin masina de tocat impreuna cu seul de oaie sa se toace bine.Stingem bicarbonatul de sodiu cu zeama de lamaie si adaugam in pasta.Adaugam si 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper negru macinat, 1 lingurita de cimbru,1 lingurita de coriandru, 1 lingurita de ienibahar.Dupa aceea incoporam zeama de oase si framantam bine cca 15 minute sa se incorpozere in pasta si o punem intr-un vas acoperit la frigider pentru 5-6 ore sa intre condimentele in carne. Scoatem pasta din frigider dupa 5-6 ore si facem un mujdei de usturoi dintr-o capatana de usturoi, il strecuram si il incorporam in pasta de mici, dupa care dam iarasi la frigider pasta sa se intareasca.

Cand formam micii udam mana cu apa sa nu se lipeasca.Eu am facut la cuptorul cu microunde cativa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de mititei facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Snitele de pui cu cascaval

Postat de sufletista

Snitele de pui cu cascaval

Pieptul de pui il taiem felii, batem feliile, le condimentam cu sare si piper pe ambele parti. Intr-un bol, batem ouale cu sare, piper dupa gust, usturoiul pisat, adaugam smantana si cascavalul...

Citeste continuarea

Ardei umpluti, in sos de rosii cu leurda

Postat de merisor67

Ardei umpluti, in sos de rosii cu leurda

Nu am trecut cantitati la condimente, acestea se pun in functie de gustul fiecaruia.  Eu obisnuiesc sa pun cate putin, pe parcursul prepararii si gust mancarea din cand in cand sa vad daca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2011, 16:04
buni
la 01.02.2011, 16:43
ce i mai buni facuti incasa.vreau si eu vreo 2 de pofta
la 01.02.2011, 17:29
ce pofta mi-ai facut
la 01.02.2011, 17:36
mmm....n-am mai mancat mititei de vara trecuta....
la 01.02.2011, 18:12

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking