Pasta de zahăr (fondant) homemade

Postat de simonacallas in Dulciuri
27 Apr 2014 | 29814 vizualizari
Pasta de zahăr (fondant) homemade

E dulce, se comportă ca plastilina, poate fi (şi chiar este) folosită în cofetărie atât pentru a îmbrăca torturi, cât şi pentru a modela figurine sau flori comestibile. Se găseşte şi de-a gata, dar fiindcă e destul de scumpă, mulţi cofetari (chiar şi cofetăriile) preferă să şi-o producă singuri. Ingredientele necesare sunt puţine şi la îndemână. Nu necesită abilităţi extraordinare, orice gospodină ştie să amestece şi să frământe. Poate fi păstrată până la 2-3 luni în frigider şi mult mai mult în congelator. Eu m-am îndrăgostit de pasta de zahăr. Când am folosit-o prima oară nu aveam niciun instrument dintre cele care de obicei nu lipsesc din sertarul celor care lucrează cu aşa ceva. Cu sucitorul obişnuit pentru aluaturi, un decupător în formă de floare şi un cuţitaş, se pot face extrem de multe. Pasta de zahăr e un produs flexibil, generos şi extraordinar de aspectuos.

Ingrediente

  • 300 g marshmallows (bezele moi, se găsesc la orice hypermarket)
  • 500 g zahăr pudră (aproximativ, dar e bine să avem şi de rezervă)
  • sucul de la o lămâie mică
  • 1 lingură cu vârf de amidon
  • câteva linguri de ulei

Mod de preparare

Într-un bol/castron încăpător am pus circa 300 g zahăr pudră, cernut împreună cu amidonul şi am făcut o adâncitură în mijloc.

Am luat un vas termorezistent şi i-am uns bine interiorul cu ulei. Am pus înăuntru bezelele, am turrnat peste ele sucul de lămâie şi am introdus la microunde, pentru 1 minut. Am scos vasul şi am amestecat cu o lingură/spatulă unsă cu ulei, apoi am introdus din nou la microunde, tot pentru un minut. Operaţiunea trebuie repetată de 3-4 ori, până când bezelele îşi măresc mult volumul şi devin moi şi spumoase iar, amestecând cu lingura (unsă cu ulei), devin o pastă omogenă. Am răsturnat această pastă în adâncitura făcută în zahărul pudră şi am amestecat, până când s-a încorporat zahărul şi pasta a devenit mai bine legată. În acest moment am răsturnat pe masa unsă cu ulei şi am continuat să frământ, adăugând zahăr şi ungând palmele cu ulei din când în când, până când pasta a devenit tare, nelipicioasă şi îşi păstra forma. Cantitatea de zahăr variază, uneori intră mai puţin de 500 g, alteori mai mult. Am uns-o cu ulei, am înfăşurat-o în folie alimentară şi am pus-o la frigider pentru o oră. După acest interval, a fost gata de a fi folosită.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de zahăr (fondant) homemade" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri umplute cu branza

Postat de autodiag

Desert cornuri umplute cu branza

Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga ouale,...

Citeste continuarea

Briose din pesmet umplute cu frisca

Postat de Valclaudia

Briose din pesmet umplute cu frisca

Separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul, praful de copt si esenta de rom pana isi dubleaza volumul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2014, 08:48
inca n-am avut curaj sa ma apuc de asa ceva! Dar trec reteta la favorite, sper sa-i vina randul cat de curand...
la 27.04.2014, 09:01
Arata extraordinar de bine pasta ta si nu pare a fi greu de facut. Cu ceva ani in urma am incercat sa fac o pasta de zahar, reteta nu era cu marhmalows, daca o caut cred ca o mai gasesc....dar nu am fost prea incantata de rezultat. Bravo, e de probat reteta ta!!!
la 27.04.2014, 09:12
Eu din asta nu am facut pana acum
Super!
la 27.04.2014, 09:44
Claudia, nu e greu de facut. Eu m-am apucat de ea din curiozitate si de atunci nu-mi lipseste din casa

Simo, stiu ca sunt multe variante de pasta de zahar, eu cu asta ma impac foarte bine. La inceput era greu sa gasesc marshmallows albe (prefer albe ca dupa aia colorez eu cum vreau), acum nu mai e o probema

Meri, nici eu nu am facut pana acun un an, ca n-am avut nevoie

Va multumesc mult
la 27.04.2014, 10:08
super!!! o pun la favorite!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking