Paste cu soia in sos rosu

Postat de Anamaria7 in Paste
8 Ian 2011 | 11347 vizualizari
Paste cu soia in sos rosu

Reteta asta a fost printre primele pe care le-am invatat in muuultele zile de post, cand eram mai mica :). De la mama mea draga

Ingrediente

  • 1 pachet soia granule (eu aveam deja cubulete, am folosit asa)
  • 300gr spaghete (eu am avut chef de o forma mai dragutza :)) )
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei
  • 1 rosie
  • 1 vf de cutit de boia dulce
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru, oregano
  • pasta de tomate
  • ulei pentru calit
  • sare

Mod de preparare

Pastele si soia se fierb (separat) in apa cu putina sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. In oala pentru paste puteti adauga 1 lg ulei, nu se vor mai lipi. Cand sunt gata, pastele se trec prin jet de apa rece (se mai umfla putin si nu se mai lipesc in caz ca au fiert prea tare), iar soia se scurge.

Ceapa se taie solzisori, ardeiul cubulete, rosia se feliaza. Calim ceapa, apoi adaugam boiaua si ardeiul. Cand s-a muiat ardeiul punem si rosia si o lasam si pe ea sa se moaie. Apoi adaugam soia si frunza de dafin, amestecam bine, punem cata pasta de rosii consideram (eu pun cam 6 lg). Condimentam cu sare si mai lasam pe foc mic 2min. Apoi presaram oregano si cimbru, dar luam de pe foc, altfel temperatura mare va scadea intensitatea condimentelor.

Servim pastele peste care asezam compozitia de soia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu soia in sos rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Spring Rolls

Postat de Ela68

Spring Rolls

Curatam radacinoasele de coaja si le taiem julienne. Ceapa o spalam si o taiem bucatele de 1 cm, la fel si ardeiul gras, il taiem fasiute  Le punem la calit in putin ulei 10-15 minute....

Citeste continuarea

Muschi de porc umplut cu sunca afumata

Postat de papabundetot

Muschi de porc umplut cu sunca afumata

Muschiuletii de porc i-am spalat bine,apoi i-am uscat cu un prosop de hartie,si i-am curatat de pielite si grasime,apoi i-am taiat pe lung (dar nu de tot) cat sa se desfaca ca si o carte.I-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2011, 23:17
e o idee buna !
la 08.01.2011, 23:22
super
la 09.01.2011, 00:05
Tot din capitolul minunatii de la mama...grozav Anamaria
la 09.01.2011, 00:15
super
la 09.01.2011, 00:59

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking