Ingrediente
- 600 gr carnat
- 300 gr ciuperci champignon
- 2 cutii suc de rosii de 450 gr
- 1 pahar cu vin alb
- 1 ceapa
- sare,piper
- paste 500gr
- parmezan ras
Mod de preparare
curatam ciupercile cu un prosop curat si le taiem feliute.
curatam ceapa si o punem la calit,cand incepe sa se rumeneasca punem carnatul desfacut (scoatem carnea de pe matz) si lasam sa se innabuseasca impreuna cateva minute,apoi punem ciupercile si mai lasam 2-3 min dupa care punem vinul si lasam pana se evapora.
cand vinul s-a evaporat punem sucul de rosii si 2 pahare cu apa,acoperim si lasam sa fiarba la foc mic cca 90 de min.
cand e aproape gata potrivim de sare si piper si tot atunci punem apa pt paste.
punem apa intr-o oala incapatoare cu sare(dupa gust) iar cand incepe sa clocoteasca punem pastele si amestecam continuu pana incep sa fiarba.
le lasam la fiert timpul scris pe punga(asta ca sa iasa "al dente"),dupa care le scurgem si le amestecam cu putin sos.
punem in farfurii si punem deasupra sos cat ne place si presaram parmezan.
se servesc calde...
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de ciuperci si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|