Paste cu sos de rosii si ciuperci

Postat de cristeena20 in Paste
23 Apr 2014 | 6913 vizualizari
Paste cu sos de rosii si ciuperci

Ingrediente

  • 1/2 pachet paste tagliatelli
  • ulei de masline
  • 1 ceapa mica, 3 catei de usturoi
  • 5-6 rosii cherry
  • 1 cutie mica de rosii in conserva
  • 1 cutie ciuperci champignon
  • pasta de rosii (2 linguri)
  • sare, piper,putin zahar, busuioc verde, oregano uscat
  • parmezan ras

Mod de preparare

Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei de malsine pt cca 10 minute (sau cat scrie pe punga de la pastele pe care le veti folosi).

Intre timp pregatitm sosul: tocam ceapa fin si o calim in ulei de masline,pana se inmoaie (s anu se arda) si adaugam usturoiul pisat. Adaugam rosiile cherry taiate in jumate si saltam . Adaugam dupa cca 3 minute rosiile din conserva tocate marunt (cubulete) si adaugam din sucul de la ele (sau pasta de tomate) . Lasam sa fiarba sosul cca 10 minute, pana se inmoaie rosiile cherry  si se intrepatrund gusturile. Adaugam oregano uscat, sare, piper, zahar si busuioc verde tocat .

Adaugam apoi ciupercile din conserva, scurse de apa si le mai lasam cca 5 minute sa fiarba toate impreuna. 

Pastele fierte se scot cu o lingura pentru paste din oala intr-un vas si se stropesc cu putin ulei de masline . Turnam sosul deasupra si tocam iar busuioc verde (cu generozitate). Amestecam bine si cand servim razuim parmezan deasupra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Postat de rocsi_1612

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor. Le fierbeti 5-7 minute, amestecati din cand in cand. Cand sunt gata, le scurgeti bine...

Citeste continuarea

Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat

Postat de mihaelar63

Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat

 Cam mici pungile acestea cu ravioli dar pentru doua portii sunt suficiente . Imi place mult textura acestor paste preparate artizanal . Se pun ravioli la fiert in apa cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2014, 13:15
la 23.04.2014, 13:17
la 23.04.2014, 13:19
la 23.04.2014, 13:20
la 23.04.2014, 13:26

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking