Pastitio

Postat de ionela2682 in Porc
26 Oct 2011 | 13857 vizualizari
Pastitio

Pastitio este un preparat greces un fel fel de Lasagna a italienilor.....de retinut si preparat de cate ori aveti ocazia ..este super delicioasa ...am preparat-o dupa gustul meu

Ingrediente

  • Pt sos bechamel:
  • 500 ml lapte
  • 2 lg amidon
  • 2 linguri unt
  • sare.
  • piper alb
  • Compozitia de carne;
  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa mare
  • sare,piper,putina boia dulce
  • Vom mai avea nevoie de:
  • 500 g macaroane
  • 3-4 rosii feliate

Mod de preparare

-Incepem prin a pune la fiert o oala cu apa si sare

-fierbem pastele /macaroanele conform indicatiilor de pe ambalaj

-tocam marunt ceapa,o punem la calit in putin ulei,

-in momentul in care a devenit sticloasa se adauga carnea tocata ,se tine pana  se rumeneste putin carnea si scade zeama ,saram ,piperam ,adaugam putina boia dulce -in continuare preparam sosul  Bechamel:

-peste untul pus intr-un vas la topit adaugam faina,amesteca, bine si tinem cateva secunde

-in momentul acesta incepem sa adaugam in fir subtire laptele,amestecand continuu cu un tel ( recomandat a se turna si amesteca in acelas timp)

-tinem pe foc pana se ingroasa putin, adaugam piper alb si putina sare

-avand toate acestea pregatite incepem asamblarea:

-ungem cu unt/ulei o tava(30/20 cm) si presaram putin pesmet

-adaugam un strat 1/2 din pastele fierte si scurse,adaugam 1/2 din cantitatea de sos,adaugam si nivelem carnea calita,asezam cateva felii de rosii,adaugam  cealalta 1/2 din paste iar deasupra turnam si restul de sos.

-dam la cuptor pana se rumeneste frumos,aprox 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitio" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastitio cu carne de vita

Postat de Bucataras

Pastitio cu carne de vita

Toaca marunt ceapa si usturoiul, iar morcovul da-l pe razatoarea mica.  Pune uleiul la incins intr-o tigaie si adauga ceapa, usturoiul si morcovul, caleste-le putin si adauga carnea...

Citeste continuarea

Pastitio

Postat de cccris

Pastitio

I parte Se taie ceapa marunt, se toaca carnea si se pun impreuna la calit amestecind mereu pina nu mai e carnea rosie. Se adauga vinul si se lasa 5 min sa fiarba. Se pun rosiile si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2011, 17:22
ce-mi place!!!
la 26.10.2011, 17:34
Pot sa vin la masa?
la 26.10.2011, 17:42
bravo ca te-ai incumetat, e destul de migalos. pastitio se face insa si in cipru, unde are o forma usor modificata, dar in mare la fel.
la 26.10.2011, 17:50
Am facut si eu intr-o zi, dar am ramas doar cu pozele din timpul prepararii, n-am mai apucat sa fac si la final.
la 26.10.2011, 18:27
excelent arata

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking