Pastrav cu legume si cuscus

Postat de IonitaFlorinConstantin in Pastrav
3 Apr 2014 | 6402 vizualizari
Pastrav cu legume si cuscus

Ingrediente

  • 100 gr. cuscus
  • 3 jumatati de ardei (galben, rosu, verde)
  • 1 dovlecel mic
  • 1 felie de vanata
  • 1 lingurita capere
  • 2 coji de ceapa
  • 1 lamaie (zeama)
  • 1 pastrav
  • 1 rosie
  • putina sare
  • putin ulei

Mod de preparare

Se pune cuscusul intr-un vas, apoi putin apa fierbinte deasupra si se acopera cu folie alimentara timp de 5 minute sa se hidrateze.

Se iau 3 jumatati de ardei (diferit colorati) si se pun pe gril la copt.

Se ia un dovlecel, se taie o fasie din el si se pune pe gril la copt.

Se pun pe gril si cele doua coji de ceapa.

Se ia jumatate de rosie si se taie cubulete.

Se ia o tigaie, se pune putin ulei, peste ulei se pune o bucata de de hartie alba de copt, dupa care punem pastravul taiat in doua bucati. Pastravul se pune prima oara cu pielea in jos, el isi trage ulei doar cat are nevoie si va iesi auriu la culoare .

Se ia o ceasca mai mare, se unge cu ulei, se pun in ea: ardeii copti, fasia de dovlecel si felia de vanata si se aseaza la rotund in ceasca. Punem cuscusul in mijoc, presam putin si o rasturnam in farfurie .

Peste cuscusul cu legume se aseaza pastravul prajit pe hartie.

Se pun cubuletele de rosii taiate intr-un bol si se amesteca impreuna cu caperele, o lingura de ulei de masline si putina zeama de lamaie, apoi se pun intr-o parte pe farfurie.

Langa preparat se pune o bucata de lamaie si cojile de ceapa facute pe gril. Pofta buna.


Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu legume si cuscus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Malasolca a la Bia

Postat de gurita_ta2005

Malasolca a la Bia

Pestele se condimenteaza pe ambele parti si se pune intr-o tava de ceramica. Punem usturoiul lasat intreg, cartofii peste care presaram sare si rosiile cherry. Se stropesc cu ulei de...

Citeste continuarea

Pastrav la gratar

Postat de mihaelar63

Pastrav la gratar

Pastravul mare l-am curatat si spalat. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare, zeama de la o lamaie si cu putin ulei de masline. Cu acest amestec se ung bucatile de peste...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 03.04.2014, 21:25
la 03.04.2014, 21:33
la 03.04.2014, 21:46
Va multumesc mult
la 03.04.2014, 21:52
Bun
la 03.04.2014, 22:17
delicios

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking