Pastrav cu legume si sos de rosii picant

Postat de Ela68 in Pastrav
20 Aug 2013 | 18346 vizualizari
Pastrav cu legume si sos de rosii picant

Daca m-ar intreba cineva ce mancare prefer, as raspunde fara nicio urma de indoiala : Peste cu legume la cuptor. Mai nou, de cand am descoperit sosul picant din rosii Cherry sau rosii Principe Borghese, il fac tot mai des, utilizandu-l la diverse preparate . Astazi l-am pus in valoare in combinatie cu pastrav si legume. Sosul rezultat a fost unul de exceptie. In alta ordine de idei, nu trebuiesc respectate intocmai cantitatile, pot varia in functie de preferinte.

Ingrediente

  • 4 pastravi
  • 2 cartofi
  • 2 cepe rosii
  • 200 gr ciuperci
  • cateva rosioare mici pentru design
  • 1 morcov mare
  • 1 lamaie
  • 3-4 linguri ulei de masline

Pentu sosul de rosii picant :

  • 500 gr rosii mici si lunguiete ( Principe Borghese, sunt foarte dulci si gustoase ), le-am gasit la o taranca in piata
  • 5-6 tije tarhon
  • 1 legatura mica patrunjel
  • 1 capatana usturoi ( nu se va folosi la varianta pentru iarna )
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, 1 lingurita
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli ( micsorati cantitatea daca nu va place foarte iute )

Mod de preparare

Pestele se spala si se curata foarte bine. Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii nu prea groase. Se presara sare.

Peste acestia se pune ceapa curatata si taiata rondele. Apoi morcovul taiat rondele, ciupercutele curatate si spalate si rosioarele pentru décor. Punem sare si peste acestea.

Asezam apoi pestii dati cu sare pe patul de legume si peste ei  feliile lamaia taiata felii.

Stropim totul cu ulei de masline, acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
Lasam jumatate de ora si scoatem folia de deasupra.

Prepararea sosului picant o gasiti aici.

Turnam peste pesti sosul de rosii picant si mai lasam la cuptor 15-20 minute pana se mai evapora zeama. Pofta buna !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu legume si sos de rosii picant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Retete similare

Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina

Postat de Sylvia

Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina

Prepapare : se fierb cartofii in coaja in aburi , presarati cu putina sare de mare grunjoasa. Dupa 10 minute se adauga si mazarea verde si se lasa inca 3-4 minute. Se curata cartofii, se zdrobesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2013, 23:26
Arata foarte bine!
la 20.08.2013, 23:27
multumesc, a fost mai bun gustul decat aspectul
la 20.08.2013, 23:28
bun bun
la 20.08.2013, 23:54
la 20.08.2013, 23:58
Pt mine e perfect!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking