Ingrediente
- 3 pastravi
- 1 kg varza alba
- 500 g varza rosie
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1 borcan de rosii in bulion
- 1/2 lingurita praf de cumin (chimion pisat)
- 2 linguri unt
- sare
- piper
- boia
- 1 lingurita sare de lamaie
- 4 catei de usturoi
Mod de preparare
Pestele curatat, spalat, condimentat cu sare, boia, putin cimbru, il lasam deoparte
In vasul ce urmeaza sa-l punem la cuptor, inabusim ceapa si ardeiul taiate marunt in unt si putina apa, adaugam rosiile apoi cele doua verze taiate fideluta si frecate cu sarea de lamaie; amestecam totul bine, adaugam si 1 pahar cu apa apoi lasam la foc mic cu capac 30 min; dupa ce varza este fiarta, condimentam dupa gust cu sare, cimbru, piper, cumin, usturoi pisat, punem deasupra pestele si lasam la cuptor 30 min, dupa acest timp scoatem vasul, intoarcem pestele sa se rumeneasca 15 min dupa care se poate servi, cum altfel decat cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav pe varza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|