Ingrediente
N-am avut nevoie decat de:
- 500 g ficat (pui, porc, gasca, ce doriti, ce poftiti)
- 2-3 cepe (sau praz)
- boabe de piper
- 1 lingurita mustar
- 70-100 g unt (merge si cu o crema de branza slaba)
- cimbru
- ienibahar
- sare
- piper
- prosciutto
Mod de preparare
Incepem prin a separa fierea de ficatei si a-i spala bine-bine. Apoi ii punem la fiert impreuna cu ceapa taiata in 4 (sau prazul taiat inele) si cateva boabe de pieper, avand grija sa luam spuma atunci cand da in clocot. Ii lasam sa fiarba vreo 20-30 de minute la foc mic(sa fie bine patrunsi), apoi scurgem apa si ii lasam sa se raceasca.
Dupa ce ficateii s-au racit, ii punem in blender/robot/ o masinarie care sa-i paseze impreuna cu untul (intai 70 g si daca mai trebuie adaugati pana la 100 si peste, in functie de cat de spumos vreti pateu'), cimbru, ienibahar, sare, piper, mustar, ceapa fiarta si facem o pasta care sa semene cu pateul.
Eu l-am pus intr-un castronel si l-am acoperit cu prosciutto, sa nu prinda crusta. Daca nu aveti prosciutto, acoperiti-l cu folie alimentara.
Hai s-aveti pofta sa-mi spuneti ce a iesit:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|