Pate de casa

Postat de Theodora0218 in Aperitive / Garnituri
24 Iun 2014 | 4164 vizualizari
Pate de casa

In week-end mi s-a facut pofta mare de pate de ficat, dar numai ficat nu gasim in cel comercializat. Deeci, m-am gandit sa-mi gatesc propriul pate, natural si delicios, pe care sa-l savurez cu placere. Ce-a iesit, cantarul cu mila!

Ingrediente

N-am avut nevoie decat de:

  • 500 g ficat (pui, porc, gasca, ce doriti, ce poftiti)
  • 2-3 cepe (sau praz)
  • boabe de piper
  • 1 lingurita mustar
  • 70-100 g unt (merge si cu o crema de branza slaba)
  • cimbru
  • ienibahar
  • sare
  • piper
  • prosciutto

Mod de preparare

Incepem prin a separa fierea de ficatei si a-i spala bine-bine. Apoi ii punem la fiert impreuna cu ceapa taiata in 4 (sau prazul taiat inele) si cateva boabe de pieper, avand grija sa luam spuma atunci cand da in clocot. Ii lasam sa fiarba vreo 20-30 de minute la foc mic(sa fie bine patrunsi), apoi scurgem apa si ii lasam sa se raceasca. 
Dupa ce ficateii s-au racit, ii punem in blender/robot/ o masinarie care sa-i paseze impreuna cu untul (intai 70 g si daca mai trebuie adaugati pana la 100 si peste, in functie de cat de spumos vreti pateu'), cimbru, ienibahar, sare, piper, mustar, ceapa fiarta si facem o pasta care sa semene cu pateul.
Eu l-am pus intr-un castronel si l-am acoperit cu prosciutto, sa nu prinda crusta. Daca nu aveti prosciutto, acoperiti-l cu folie alimentara.

Hai s-aveti pofta sa-mi spuneti ce a iesit:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Retete similare

Placinta cu pui si pate de ficat

Postat de madi_marin

Placinta cu pui si pate de ficat

Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se...

Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu pate de rata

Postat de lucy2002

Aperitiv oua umplute cu pate de rata

Ouale se spala, se pun intr-o cratita la fiert cu apa rece si sare pentru 7-10 minute. Dupa ce au fiert, se pun in apa rece pentru a se raci si a se curata usor. Curatam ouale de coji, le taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2014, 13:46
la 24.06.2014, 20:17
Bine ai venit!
la 25.06.2014, 00:11
la 26.06.2014, 08:42
Cel mai bun daca e preparat acasa
la 26.06.2014, 08:55
Cel mai bun pateu este cel pregatit acasa Am si eu o reteta....la borcan. De pastrat mult timp..... Pe blog

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking