Pate de ficat (de casa)

Postat de cristinne in Mancare copii
28 Oct 2010 | 14152 vizualizari
Pate de ficat (de casa)

E cel mai bun pate pe care l-am mancat ! De acum nu voi mai cumpara porcariile care se vand sub denumirea de pate (cu 15% ficat...restul.. sorici slanina si alte rahaturi..bleah!)

Ingrediente

  • 600 gr de ficat de pui;
  • 2 cepe mari;
  • 6 catei de usturoi;
  • un pahar de vin;
  • condimente(piper, sare, nuscoara, cimbru)
  • 2 linguri smantana;
  •  150 gr unt

Mod de preparare

Se dau intr-un clocot ficatii. Se taie ceapa marunt si usturoiul si se pun la calit alaturi de ficateii scursi pentru catvea minute pana se aureste ceapa usor. Se adauga paharul de vin si condimentele si se mai lasa inca vreo 10 minute, pana scade sosul format.  Apoi totul se mixeaza impreuna cu untul si smantana, iar pasta obinuta se lasa sa se raceasca si se consuma intr-o saptamana maxim de preferat (se tine la frigider intr-un borcan inchis ermetic).

 E delicios!

 Va recomand acest pate in detrimentul celui cumparat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat (de casa)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

Postat de Bucataras

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

Iată cum se prepară rețeta de Pate de pui și dulceață de zmeură - O combinație inedită și gustoasă pentru micul dejun: Pentru pate, într-o tigaie, căliți...

Citeste continuarea

Placinta cu pui si pate de ficat

Postat de madi_marin

Placinta cu pui si pate de ficat

Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2010, 19:33
bunnnncu ficat de porc nu merge?? 5f
la 28.10.2010, 19:39
ba da cum sa nu.. cu orice tip de ficat
eu as incerca cu ficat de gascapacat ca e o delicatesa si sare de milion kilul parca
la 28.10.2010, 23:39
super e la favo ,de cand am tot zis ca fac am mai vazut la fete dar inca nu am ajunssuper 5 f
la 28.10.2010, 23:52
as incerca si eu ca tot caut un pateu de casa ce sa aiba gust asemanator cu cel din comert
la 11.12.2010, 23:38
este obligatoriu vinul?
daca da, oare pot sa-i dau si baietelului meu de 1an si 5 luni sa manance? (este inebunit dupa pateul din comert)

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking