Ingrediente
- 600 g ficat de pasare
- 1 ceapa mare
- 4-5 catei de usutroi
- sare
- piper
- rozmarin
- 4 linguri amidon
- 3 cartofi fierti
- 150 ml vin alba
- 450 g unt
- busuioc
- boia dulce
- smantana 1 cutie 200 g
Mod de preparare
Se pun ficateii la prajit in 2 linguri de unt ,se prajesc pe toate partile dupa care se pune 1 canita de apa ,vinul, ceapa taiata in 6 , usturoiul bucatele si restul condimentelor si 200 g unt ,se lasa sa fiarba 15-20 minute,la final se pun 100 g smantana .
Se pune si amidonul si se amesteca bine 2 minute pana se ingroasa dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit. Gaby le-a facut cu badidora, eu in schimb le-am tocat prin masina de carne (badidora este sticata momentan,astept piesa de la reparat) am dat prin masina de carne de doua ori(bine nu iasa asa fin ca si cu badidora)
Am tocat si cartofii fierti prin masina de carne dupa care am amestecat totul impreuna. Untul ramas l-am mixat bine dupa care am amestecat cu pasta de ficat si cartofi .
Se potirveste de sare daca mai e nevoie ,dupa care se pastreaza la rece
Este intredevar un pateu grozav de bun,multumesc din suflet gaby,super bun
PS:gaby ,eu am marit putin cantitatile,dar a iesit super bine,pusiciiiiiiiii
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat (by gaby)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|