Pateu de ficat (by gaby)

Postat de nadina73 in Aperitive / Garnituri
8 Noi 2010 | 5445 vizualizari
Pateu de ficat (by gaby)

Am salivat la pateu lui Gaby http://bucataras.ro/retete/12651/pateu-de-ficat.html de cand a postat reteta,asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si am pus in practica,iar rezultatul urmeaza acuma

Ingrediente

  • 600 g ficat de pasare
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 catei de usutroi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 4 linguri amidon
  • 3 cartofi fierti
  • 150 ml vin alba
  • 450 g unt
  • busuioc
  • boia dulce
  • smantana 1 cutie 200 g

Mod de preparare

Se pun ficateii la prajit in 2 linguri de unt ,se prajesc pe toate partile dupa care se pune 1 canita de apa ,vinul, ceapa taiata in 6 , usturoiul bucatele si restul condimentelor si 200 g unt ,se lasa sa fiarba 15-20 minute,la final se pun 100 g smantana .

Se pune si amidonul si se amesteca bine 2 minute pana se ingroasa dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit. Gaby le-a facut cu badidora, eu in schimb le-am tocat prin masina de carne (badidora este sticata momentan,astept piesa de la reparat) am dat prin masina de carne de doua ori(bine nu iasa asa fin ca si cu badidora)

Am tocat si cartofii fierti prin masina de carne dupa care am amestecat totul impreuna. Untul ramas l-am mixat bine dupa care am amestecat cu pasta de ficat si cartofi .

Se potirveste de sare daca mai e nevoie ,dupa care se pastreaza la rece

Este intredevar un pateu grozav de bun,multumesc din suflet gaby,super bun

PS:gaby ,eu am marit putin cantitatile,dar a iesit super bine,pusiciiiiiiiii

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat (by gaby)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pateu din ficat de pui (by gaby)

Postat de mena29

Pateu din ficat de pui (by gaby)

Am spalat ficatul si l-am zvantat  dupa care l-am pus la prajit in putin unt,am adaugat cca 150 ml apa si l-am lasat sa fiarba  cu capac aproximativ 10 minute. Am adaugat ceapa taiata...

Citeste continuarea

Pateu de ficat (by Gaby)

Postat de postavaru

Pateu de ficat (by Gaby)

Ficatul se curata si se pune la prajit in unt. Se adauga apa si se la sa fiarba 10 minute. Se adauga vinul, ceapa taiata in 6 si usturoiul si se mai lasa pe foc inca 15 minute. Se stinge focul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2010, 18:03
la cina ,cine vine ?masa e gata ,eu dau pateu ,voi rosiile si castavetidau si paine calda
la 08.11.2010, 18:41
ce fan arata. sincer , Nadina, ti-a placut, sau o zici de complezenta?)))
la 08.11.2010, 18:42
dau tot ce vrei ...numa da si tu 5f
la 08.11.2010, 18:57
gaby ,e super bun fata i-a gusta sa vezi seamana cu al tau?e de nota 20 pacat ca nu merge badidora ca iesea poata mai finmultam gaby
la 08.11.2010, 18:58
dau kamy cate feli sa-ti pregatesc?

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking