Ingrediente
- 5 kg peste (de preferat novac sau fitofag)
- 400 ml otet
- 2 litri apa
- 4 kg ceapa
- foi de dafin
- sare
- 2 linguri zahar
- 1 l ulei
- 3/4 borcan bulion (de 720 ml) sau un borcan de 400 ml
Mod de preparare
Cele 5 kg de peste se taie de-a lungul si apoi in felii late de 2 degete. Se pune intr-o oala inpreuna cu apa, otetul, foile de dafin, sare si zahar.
Se lasa la fiert pana se sfarma oasele. Dupa ce s-a fiert se scot bucatile de peste si se pun la racit.
In zeama care a ramas se pune ceapa taiata pestisori si se fierbe 10-15 minute. Se scoate ceapa si se pune si ea la racit.
Ceapa si pestele se dau prin masina de tocat.
Se toarna 1 l ulei intr-o cratita si se pune pestele si ceapa tocate impreuna cu bulionul.
Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba amestecand mereu.
Cand uleiul a iesit la suprafata este gata.
Se pune in borcane si se fierbe in baie de abur.
Ies cam 20-22 borcane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|