Pateuri cu carne -Pateuri cu telemea si "za'atar"

Postat de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri
10 Dec 2010 | 8998 vizualizari
Pateuri cu carne -Pateuri cu telemea si "za'atar"

"Za'atar" este numele arab pentru oregano. Se foloseste atat planta verde la diferite salate si aluaturi, cat si uscata. "Za’atar" este si un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare. Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete. Se pot adauga o varietate de alte condiment cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol. In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol). In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie inchisa. In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir. Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi. "Za'atar" mai este cunoscuta si sub numele de" mancarea arabului sarac". Se consuma cu lipie araba si ulei de masline; se inmoaie lipia in ulei de masline , apoi in " za'atar" si se mananca.

Ingrediente

  • 1 pachet de aluat frantuzesc pentru pateuri( patrate)  
  • 150 grame carne de vita macinata  
  • 100 grame telemea de oaie  
  • 2 lingurite za’atar  
  • 2 linguri ulei de masline  
  • 1 ceapa mica taiata marunt  
  • seminte de pin("snobar")  
  • seminte de susan prajite  
  • seminte de chimin  
  • 1 lingurita condiment pentru carne macinat: all spice, piper alb,scortisoara,ghimbir,coriandru,nucsoara,chimin,cardamom,lamaie uscata  
  • sare dupa gust  
  • 1 ou

Mod de preparare

Se scoate aluatul pentru pateuri din congelator si se lasa cateva minute sa se dezghete.

Umplutura de branza

Telemeaua de oaie se rade pe razatoarea mare , se adauga za’atarul si se amesteca bine.

Umplutura de carne

Se calesc in ulei intai semintele de pin pana iau o culare aurie si se scot intr-un bol.

Apoi se calesc ceapa taiata marunt si carnea macinata cu condimentele si sarata dupa gust.

Se scoate intr-un bol si se adauga semintele de pin.

Patratele de aluat frantuzesc se taie in jumatati , se formeaza triunghiuri care se umplu cu telemea sau carne.

Se aseaza pateurile   astfel obtinute intr-o tava de cuptor , se ung cu ou batut cu putina apa si se presara cu seminte de chimin sau  seminte de susan prajit.

Se dau la cuptorul pre incalzit la 200 de grade cca 20 de minute.

Se scot pe un platou si se servesc calde sau reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu carne -Pateuri cu telemea si "za'atar"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval

Postat de mirela0911

Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval

Se pun 150 ml lapte intr-o craticioara si se incalzeste usor. Se adauga zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol, se pune...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci

Postat de oanapl

Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci

Ai nevoie de trei boluri in care vei face in acelasi timp, cele trei compozitii de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 10.12.2010, 10:26
superrrr nu te mai opresti daca te apuci de ele,apoi zaatar la noi este o planta nu un amestec ii ziceam o dat si lui miha si ea face un amestec din zaatar susan si inca ceva ;e adevarat planta se fol singura dar si in amestec cu alte plante, seminte
la 10.12.2010, 10:45
bune trebuie sa fie
la 10.12.2010, 10:54
ce dragute
la 10.12.2010, 12:57
superrrrrr 5f
la 10.12.2010, 13:17

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking