Patratele cu brinza si crema de lamiie

Postat de janet in Prajituri
26 Mar 2010 | 6981 vizualizari
Patratele cu brinza si crema de lamiie

Ingrediente

  • ALUATUL:
  • -1/3 de cana de apa
  • -1/3ceasca de lapte batut
  • -3 linguri de untsau margarina
  • -6 linguri de zahar
  • -un ou
  • -un pic de sare
  • -un cubulet de drojdie(25 gr)
  • CREMA DE BRINZA:
  • -250gr de brinza de vaci proaspata
  • -200gr telemea rasa(de oi si vaci)
  • -4 linguri de zahar
  • pentru crema de lamaie gasiti reteta AICI 

Mod de preparare

Facem un aluat din ingredientele de mai sus,sa ne iasa un aluat ca de piine,pe care il punem la crescut.Cind se-a dublat volumul impartim in doua si facem cite o foaie nu prea subtire pe care o taiem fisii in ambele directii.Patratelele rezultate le trecem prin unt sau margarina topita si prin zahar si le punem intr-o forma de guguluf unsa cu unt.Peste ele punem jumate din crema de brinza.Facem si a doua foaie si tot asa taiem patratele numai ca pe acestea le alternam cu brinza ramasa (punem citeva patratele,un pic de brinza pina terminam)Lasam sa creasca si apoi ungem cu ou batut si punem la cuptorul incins de dinainte cam 40 de min.Cind este gata lasam sa se racoreasca si punem deasupra ,cu o punguta ,crema de lamiie.
Este un deliciu consumata calda.Crema de lamiie face tot deliciul!Ii da o savuare deosebita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cu brinza si crema de lamiie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu mere( de post)

Postat de Mihaela11_jo

Placinta cu mere( de post)

    Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se framanta un aluat care se imparte in doua. Se intinde o foaie care se aseaza in tava;merele se storc bine si se...

Citeste continuarea

Desert prajitura Intercontinental

Postat de mirela0911

Desert prajitura Intercontinental

Foile: Pentru o foaie am folosit 3 albusuri batute spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cele 3 lg de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Intr-un bol se amesteca cele 3 lg de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2010, 11:03
ce bunatate si cu crema de lamaie
la 26.03.2010, 12:21
arata foarte bine....dar spune-mi , te rog, cum ai preparat crema de lamaie....
la 26.03.2010, 12:52
Sa stiti ca este grozava! Astazi o sa postez si crema de lamiie.
la 26.03.2010, 14:33
Foarte bine arata..................
la 26.03.2010, 15:10
foarte bine arata

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking