Pavlova mea

Postat de Brindusa in Torturi
7 Iul 2011 | 14544 vizualizari
Pavlova mea

Pavlova este un tort cu fructe si frisca, la care blatul este din bezea. Se spune ca a fost creat in cinstea balerinei Ana Pavlova, care in anii 1920 a facut un turneu in Australia si Noua Zeelanda. Nu se stie nici pana azi foarte sigur din care dintre cele doua tari e creatorul tortului, de aceea Pavlova este prajitura nationala a amindurora.

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • Frisca
  • zmeura si visine (sau alte fructe)

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 120 C (foarte mic) cu ventilator, daca ai.

Bate albusurile la viteza mica, pana cand spuma se intareste putin si incepe sa-si pastreze forma.

Adauga o lingura de zahar si bate cu mixerul la viteza mica, pana cand zaharul s-a topit (in jur de 2 minute)

Adauga iar o lingura de zahar si bate pana cand se topeste. Continua pana ce zaharul se termina.

Pune o foaie de copt in tava de aragaz si cu ajutorul unei farfurii mici deseneaza pe ea 4 cercuri.

Pune bezeaua intr-un posh si umple cercurile cu bezea cat mai inalta. 

Coace bezeaua in cuptor cam 50 minute. Opreste caldura si lasa blaturile de bezea inauntru, pana ce se racesc.

Uneste cate doua blaturi cu frisca, pune frisca deasupra si umple cu fructe.

Se mananca imediat, pentru ca altfel frisca inmoaie bezeaua si aceasta nu mai este crocanta

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova mea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie,...

Citeste continuarea

Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata

Postat de Moni_alex

Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata

Pentru blat macinam biscuitii Oreo fara sa indepartam crema, ii punem intr-un bol si amestecam cu untul topit. Dupa ce am amestecat bine, punem compozitia intr-o forma de tort cu diametru de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2011, 22:29
delicios!!!!!!!
la 07.07.2011, 22:34
minunat multumim pentru tipsuri
la 07.07.2011, 22:36
la 07.07.2011, 22:40
minunat
la 07.07.2011, 22:51

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking